august 23

Fredag: Fukushimas fiskere giver op

0  comments

Asger Røjle Christensen

Honjitsu no News – Et lille udpluk af dagens nyheder – 23. august 2013

Fukushimas fiskere giver op

Den seneste tids rapporter om nye udslip af radioaktivt vand fra det ødelagte atomkraftværk i Fukushima har fået områdets fiskere til at opgive at komme i gang igen med deres erhverv inden for en overskuelig fremtid. Det fortæller nyhedsbureauet Kyodo.

Man kan dårligt fortænke japanske husmødre i hele landet for at være varsomme med at købe fisk fra havet ud for Fukushima, det har været næsten umuligt at sælge fisk fra det farvand, og fiskerierhvervet har derfor ligget i dvale lige siden ulykken for to et halvt år siden.

Fiskeriet er så småt begyndt igen længere oppe langs kysten. Men de nye rapporter har fået et fiskekooperativ i byen Soma lige nord for værket til at standse de forsøgs-fangster, de har haft gang i. Og samtidig har et andet kooperativ i byen Iwaki lige syd for værket opgivet de forsøgs-fangster, de ellers havde planlagt.

[divider ]

Fukuda kritiserer både koreansk og japansk nationalisme

Den tidligere premierminister Yasuo Fukuda appellerer til både Sydkorea og Japan om at lægge nationalismen til side.

De to lande må gøre sig umage for at lægge låg på deres indre nationalisme med det formål at fremme deres indbyrdes forhold og samarbejde på verdensscenen. Det siger han i et interview med avisen Asahi Shimbun under et besøg i Seoul.

Udspillet fra Fukuda, som i dag er pensionist, er interessant, fordi det viser, at der er magtfulde grupper i det liberal-demokratiske regeringsparti LDP, som ikke bryder sig om den nuværende premierminister Shinzo Abes nationalistiske retorik.

[divider ]

Baseball: Vejer et amerikansk hit tungere end et japansk hit?

Både japanske og amerikanske medier har i det seneste døgn været fulde af artikler om den fabelagtige rekord, som den japanske veteran Ichiro Suzuki har opnået. Gennem en karriere på over 20 år har han været så stabil, at han nu har haft 4000 hits. Det har kun to spillere præsteret før ham.

Men der har været enkelte mislyde. Nogle – især i USA – har ment, at det trækker lidt fra i regnestykket, at Ichiro Suzuki i de første syv år af sin karriere spillede i Japans Pacific League, og at han først derefter flyttede til USA for at spille rigtig Major League Baseball. Underforstået at det er lidt nemmere at opnå så mange hit i Japan, end det er i USA.

Men lige meget hvad, så er det en imponerende rekord, lyder det i dette video-interview med en japansk ekspert fra Wall Street Journals netside.


Tags

baseball, fukuda, fukushima, ichiro, japan, nationalisme, sydkorea


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}