HOPE TOURISM – Rejser til Tohoku, Japans ukendte nordøst

De fleste i rejsebranchen venter, at Japan vil genåbne sine grænser for turister i løbet af 2022. Måske bliver der stadig en del restriktioner i foråret, men fra efterårets start ser det ud til, at Japan atter bliver det fantastiske rejseland, som det var inden corona-pandemien.

Bliv pioner ved genåbningen – og tag med mig på rejse i det nordøstlige Japan i efteråret 2022. Jeg lægger i dag to rejser op på min hjemmeside, som jeg inviterer jer alle sammen med på.

Dels en 14-dages Tohoku-rejse ned langs den tsunami-ramte kyst i september. Læs om Tohoku-rejsen her.

Og dels en 10-dages rejse i oktober til Fukushima. Læs om rejsen her. Denne rejse lægger sig op ad min bog, “Fukushima, den dramatiske beretning om et herligt sted i Japan”, som udkom i februar 2021.

Det nordøstlige Japan har alle ingredienserne til en oplevelsesrig rejse: Natur, historie, kultur, god mad og drikke, et sejt og venligt folkefærd. Samtidig vil vi efter tsunami-katastrofen og corona-krise på en respektfuld måde kunne give vores lille bidrag til genopbygning og genskabelse af en bæredygtig økonomi.

 

ANDRE KURSER OG REJSER

Jeg har god erfaring med at være kursusleder på studieture eller rejseleder på specialrejser i Tokyo, Japan eller Østasien. Og jeg nyder det. Jeg kan virkelig godt lide på den måde at formidle viden, forståelse og indsigt om et samfund i øjenkontakt med modtagerne, mens vi bevæger os gennem samme samfund, og spørgsmålene opstår undervejs. Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg håber på at få lejlighed til at udføre mange flere af den slags opgaver i de kommende år.

I øjeblikket er følgende kurser og rejser planlagt:

* Jeg skal i år 2021 på syvende år være rejseleder på adskillige rundrejser i Japan med Albatros Rejser.

* Jeg laver meget gerne benarbejdet med at forberede program og indhold til studierejser – eller dele af studierejser – for andre, som kommer på disse kanter samt fungere som rejseleder på disse studieture. I de senere år har jeg blandt andet samarbejdet med grupper af tandlæger, læger og udenrigspolitisk interesserede.

Jeg har tidligere stået i spidsen for:

*  Adskillige efteruddannelseskurser i perioden fra 2009 til i dag for journalister i Tokyo, Seoul og Shanghai, blandt andet om “den digitale storby”, katastrofejournalistik og dækning af såvel Sydkorea som Nordkorea. Kurserne er i de senere år udbudt gennem mediekursus.dk .

*  Jeg har gennem seks år været rejseleder på en hel række Japan-rejser for Albatros Travel. Blandt andet har jeg gennem Albatros stået i spidsen for en kunstrejse til Japan for kunstmuseet Arken samt læserrejser for Nordjyske og Politiken.

*  Håndtegnede rejser i eget regi, for eksempel en rejse i kirsebærsæsonen til “Asger Røjles Japan” i foråret 2018, mine “Hope Tourism”-rejser til Tohoku i juli 2019 og september 2021 samt mine Fukushima-rejser i maj og november 2021 i forbindelse med udgivelsen af min bog om Fukushima i februar samme år.

* Jeg har derudover arrangeret en række enkeltbesøg, rundvisninger og Japan-briefinger i Tokyo i forbindelse med studieture for danske erhvervsfolk, journalister, forskere, gymnasieelever, DR-praktikanter og andre.

Studieture til Japan skrues sammen

Jeg har beskæftiget mig med Japan i 35 år og har boet i landet i tretten år af mit liv.  Jeg arbejder som journalist, forfatter, foredragsholder, analytiker, kursusarrangør og rejseleder.

Jeg har efterhånden god erfaring i at sammensætte og lede studieture til Japan for grupper af danskere med vidt forskellige interesser, fokusområder og grader af seriøsitet.

Hvis I har behov for en studietur til Japan i en aktuel anledning, må I meget gerne tage ind i overvejelserne, om jeg eventuelt ville kunne hjælpe jer i den forbindelse.

ALBATROS PRÆSENTATION

Pæn præsentation på rejseleder-siden på Albatros’ hjemmeside, februar 2019:
(https://www.albatros-travel.dk/om-albatros/rejseledere)

Jeg er journalist og arbejder samtidig som rejseleder for Albatros. På fire-fem år har jeg haft næsten 30 rejser i Japan og Sydkorea. Inden da arrangerede jeg studieture i Japan. Jeg har boet i Japan i 11 år af mit liv og har fulgt udviklingen i den del af verden i 40 år. Så jeg har en masse iagttagelser, indsigt og inspiration at dele ud af, mens jeg bevæger mig rundt med en gruppe Albatros-gæster på japanske fortove og seværdigheder.

Jeg elsker følelsen af at præsentere deltagerne for steder, som er smukke, spændende og interessante, og så give dem noget ekstra. Ekstra forståelse for kulturen, ekstra indsigt i historien, ekstra underholdende vinkler på gængse turistmål. Det er min opgave at give en forklaring på ting, der kan virke sære og anderledes, men som alle sammen har en god forklaring.

Samtidig er det en tilfredsstillelse at få det praktiske ved en rejse til at virke og give mit bidrag til at at få mennesker med forskellige interesser og aldre til at have det godt og hyggeligt sammen. Man når en masse på alle Albatros’ rejser, men folk er på ferie, så det skal ikke foregå på en stresset måde. Det er jeg opmærksom på at undgå.