juni 28

Fukushima er mere end navnet på en ulykke – en rejse til et herligt sted i Japan

0  comments

Asger Røjle Christensen
For ti år siden skete verdens næststørste atomkatastrofe i Fukushima i det nordøstlige Japan. Men Fukushima er ikke kun navnet på en katastrofe. Det er et fabelagtigt område med en spændende historie, en smuk natur og et sejt folkefærd.


Jeg har boet i Japan i 13 år af mit liv og har som reporter og kursusleder besøgt Fukushima mange gange i de sidste ti år. På basis af disse besøg har jeg skrevet bogen ”Fukushima – den dramatiske beretning om et herligt sted i Japan”, der udkom i februar 2021.

Jeg vil også gerne invitere jer med på nedenstående ti-dages rundrejse i Fukushima med afrejse 11. oktober 2022. Prisen er 23.500 kroner pr. deltager for fly, overnatninger, transport, entreer, velkomst- og afskedsmiddag samt mit honorar. Børnerabat 3000 kroner (for børn under tolv år) – og tillæg for enkeltværelse 2250 kroner.

Vi rejser i en mindre gruppe på højst fjorten deltagere. Et program for turen kan læses nedenfor. Kom med på en rejse til et fabelagtigt hjørne af Japan, som man ellers kun hører katastrofe-historier om.

Er I interesserede, så send mig gerne en email på arc@asgerrojle.com .

Teknisk rejsearrangement:  JTB Danmark

Tirsdag  11. oktober

Afrejse fra Københavns Lufthavn

Onsdag 12. oktober

Ankomst til Tokyo.

Besøg ved Edo-Tokyo-museet.

Overnatning på hotel i bydelen Ryogoku

Torsdag 13. oktober

Med lyntog og lokaltog til Aizu-Wakamatsu. Besøg til fods ved Tsuruga-borgen.

Velkomstmiddag i lokalt izakaya. To nætter på centralt hotel.

Fredag 14. oktober

Heldagsudflugt i bus. Først den helt overvældende udsigt over Tadami-floden. Derpå et lokalt sake-bryggeri.

Og endelig et besøg ved den historiske samuraiskole Nisshinkan.

Lørdag 15. oktober

Bustur fra Aizu-Wakamatsu til Fukushima By. Undervejs Hanitsu-helligdommen og den smukke Goshikinuma-sø samt mulighed for en vandring ved Azuma-vulkanens krater. To nætter på Onsen-hotel med varme bade.

Søndag 16. oktober

Fridag ved de varme bade. Der bliver tilbud om en udflugt til Minka-en, det lokale frilandsmuseum, samt et olympisk baseball-stadion. Om aftenen kan man smage den lokale sake, hvis man har lyst.

Mandag 17. oktober

Togtur langs Fukushimas tsunami-ramte kyst, tæt forbi det ødelagte atomkraftværk. Besøg i byen Namie inden for det oprindeligt evakuerede område samt J-Village, som var hovedkvarter for oprensningen. To nætter på helt nyt hotel i byen Tomioka.

Tirsdag 18. oktober

Besøg ved det nye katastrofe-museum i Futaba tæt ved det ødelagte værk - og derefter besøg ved det det smukke og ældgamle tempel Shiramizu Amidado, en af Japans nationalskatte.

Onsdag 19. oktober

Lyntog tilbage til Tokyo.

Tid til shopping, museumsbesøg og pakning.

Traditionel sushi som afskedsmiddag.

Overnatning på hotel i bydelen Ueno.

Torsdag 20. oktober

Lyntog til lufthavnen .

Retur til Danmark.

Prisen er 23.500 kroner

Prisen er 23.500 kroner pr. deltager for fly, overnatninger, transport, entreer, velkomst- og afskedsmiddag samt mit honorar. Børnerabat 3000 kroner (for børn under tolv år) – og tillæg for enkeltværelse 2250 kroner.

Rejseleder

Jeg, Asger Røjle Christensen, vil selv fungere som rejseleder på rejsen. Jeg er journalist, forfatter, foredragsholder og rejseleder. Jeg har beskæftiget mig med Japan i tre et halvt årti og har boet i landet i 13 år af mit liv.


Tags

fukushima, hope tourism, rejsemål, rejser, turisme


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}