december 15

På opdagelse i japansk kunst og kunsthåndværk

Asger Røjle Christensen

Hvem har lyst til sammen med mig at opleve japansk kunst og kunsthåndværk på en specialrejse gennem landet i november 2023?

Der bliver afrejse fra København 16. november og hjemkomst den 27. november. Regn med en pris på 29.000 kroner pr. deltager for flybillet, overnatninger med morgenmad, transport, entreer, velkomst- og afskedsmiddag samt mit honorar. Der er adskillige "tilbud" i programmet nedenfor. Her vil rejselederen deltage og give en introduktion, men jeres deltagelse vil være frivillig og for egen regning.

Tillæg for enkeltværelse er 2500 kroner. Og børnerabat er 3000 kroner (for børn under tolv år).

Kig på programmet nedenfor, som der stadig arbejdes med. Er du interesseret, så skynd dig at sende mig en email på arc@asgerrojle.com. Så hører du snarest fra mig.

Asger Røjle Christensen

Teknisk rejsearrangement: JTB Danmark

Torsdag 16. november

Afgang fra Kastrup Lufthavn til Narita-lufthavnen ved Tokyo via Amsterdam med flyselskabet KLM.

Fredag 17. november

Ankomst til Tokyo om morgenen lokal tid. Allerede om eftermiddagen besøg i Nezu-kunstmuseet.

Tre overnatninger i Tokyo

Lørdag 18. november

Om formiddagen et fælles besøg på Nationalmuseet og om eftermiddagen frit valg på egen hånd mellem de andre museer i Ueno-parken: National Museum of Nature and Science, Tokyo Metropolitan Art Museum, Ueno Royal Museum, National Museum of Western Art og Shitamachi Museum (lokalhistorie).

Japansk velkomstmiddag om aftenen.

Søndag 19. november

Om formiddagen fælles besøg ved National Art Center I Roppongi. Derefter halv fridag.

Man kan på egen hånd besøge et af de øvrige moderne kunstmuseer i samme kvarter: Mori Art Museum, Mori Arts Center Gallery, Suntory Museum of Art, Iwatate Folk Textile Museum, Toguri Museum of Art (keramik) m.fl.

Eller der er tilbud om et besøg sammen med mig i bydelen Ryogoku ved museet for den berømte træsnitskunstner Hokusai. Jeg vil også prøve at skaffe adgang til Yayoi Kusama-museet om eftermiddagen for dem, der har interesse.

Aften: Tilbud om traditionel sushi.

Mandag 20. november

Med Shinkansen-lyntog til storbyen Okayama hvorfra vi tager på en bustur ud i bjergene og besøger den såkaldte Arts&Crafts Village tæt ved byen Tsuyama.

Tilbud om aftentur til Kurashiki med vandring langs byens kanal med dens karakteristiske gamle huse.

To overnatninger på hotel tæt ved Okayama station.

Tirsdag 21. november

MHeldagstur i bus til ”kunst-øen” Naoshima med samtidskunst. Vi tager færgen fra Ono Havn – bussen er med på øen. Vi besøger Chichu Art Museum, Bennesse House og Honmura Art House Project. Retur til Okayama samme aften.

Onsdag 22. november

Med toget fra Okayama over bjergene til Yonago ved Det Japanske Hav. Om eftermiddagen skal vi se, hvordan den lokale tradition for Yumigahama-Kasuri-tekstiler kommer til udtryk i vore dage.

To overnatninger på hotel i Yonago med varmt kildebad.

Torsdag 23. november

Heldagstur i bus til først Adachi-kunstmuseet med dets berømte japanske have og dernæst den aktivistdrevne Itonami-kunstfestival ved Daisen-bjerget med dens tilhørende åbne værksted.

Fredag 24. november

Med tog til den gamle kejserby Kyoto. Halvdagsbustur til det fabelagtige Miho-museum.

Tre overnatninger på centralt hotel.

Lørdag 25. november

Heldagsbustur i bus, hvor vi oplever alle faser i håndværket omkring traditionel urushi (naturlak). Vi besøger en urushi-kunstners værksted, vi ser, hvordan lakken benyttes på moderne materialer, og vi besøger Kogei no Mori, Kunsthåndværkets Skov, hvor man dyrker de urushi-træer, hvorfra lakken udvindes.

Om aftenen fælles middag med et Wagyu-måltid (”Kobekød").

Søndag 26. november

Sidste dag i Kyoto. Fridag med mangfoldige muligheder.

I selve byen er der jo Museet for Raku-keramik, Manga-museet,  Sanjusangendo-templet med dets 1001 buddhaer og utallige andre fine steder.

Der er tilbud om et besøg ved Jun Tomitas tekstil-studio og The Little Indigo Museum uden for byen sammen med mig.

Mandag 27. november

Om morgenen fælles charterbus til Kansai-lufthavnen, hvorfra der er afgang til Paris og København med Air France. Ankomst til København sent mandag aften dansk tid.

"Jeg elsker følelsen af at præsentere deltagerne for steder, som er smukke, spændende og interessante, og så give dem noget ekstra. Ekstra forståelse for kulturen, ekstra indsigt i historien, ekstra underholdende vinkler på gængse turistmål. Det er min opgave at give en forklaring på ting, der kan virke sære og anderledes, men som alle sammen har en god forklaring. Samtidig er det en tilfredsstillelse at få det praktiske ved en rejse til at virke og give mit bidrag til at at få mennesker med forskellige interesser og aldre til at have det godt og hyggeligt sammen".

Asger Røjle Christensen har designet specialrejsen om kunst og kuntshåndværk og vil fungere som rejseleder på rejsen. Han er journalist og forfatter og har boet og arbejdet i Japan i 13 år af sit liv. Han har været rejse- og kursusleder i Japan gennem mange år.


Tags

japan, rejser, turisme


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. kære Asger
  Kan du fortælle os om hvordan vejret er i november og om der er nogle særlige helligdage eller mærkedage i løbet af rejsedagene?
  Hvordan er efteråret i Japan, og hvad laver japanerne på denne årstid?
  vh Gitte

 2. Kære Gitte
  Efter min mening er november et helt perfekt tidspunkt at rejse i Japan.
  Temperaturerne er behagelige, tyfonsæsonen er overstået, der er knap så mange mennesker – og så er det så kedeligt vejr hjemme i Danmark.
  Venligst, Asger

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}