august 22

Torsdag: Bo Xilai erkender ikke det hele

0  comments

Asger Røjle Christensen

Honjitsu no News – Et lille udpluk af dagens nyheder – 22. august 2013

Bo Xilai erkender ikke det hele

I dag gik den længe ventede show-retssag mod den væltede kinesiske toppolitiker Bo Xilai omsider i gang. Kinesiske tv-seere kunne se en lille og ynkelig Bo Xilai placeret foran dommeren mellem to garderhøje betjente.

Det er værd at bemærke, at Bo Xilai ikke var til sinds at erkende alle de korruptionsanklager, han står overfor. Han har erkendt nogle af dem, men nægter sig skyldig i andre. Det rapporterer Reuters.

Ikke at det hele bliver meget mindre en iscenesat forestilling af det…

[divider ]

Fukushima-værket kan blive turist-attraktion

Tokyo Times fortæller en historie, der bringer en i tvivl om, hvorvidt man er havnet på en japansk pendant til Rokokoposten.

En gruppe professorer og arkitekter har planer om at etablere en Fukushima Gate Village ved kanten af det evakuerede område omkring det ødelagte atomkraftværk. Her skal turister og andre besøgende kunne bo på hotel, gå på restaurant og besøge udstillinger om katastrofen i 2011, alt sammen i sikkerhed for radioaktiviteten i området.

Tokyo Times skriver, at projektet skal minde fremtidige generationer om ulykken samt skaffe job til evakuerede beboere fra området.

[divider ]

 Nordkorea vil erklære krig ved opstand i syd

Nordkorea har sidste år revideret sine retningslinjer for, hvornår man skal erklære krig mod landsmændene i syd. Den sydkoreanske avis Dong-A Ilbo har fået fat i en kopi af de nye retningslinjer.

Enten skal USA og Sydkorea have bekræftet, at de står på spring til en invasion af Nordkorea. Eller også skal de to landes “militære provokationer” have spredt sig bredt i regionen. Endelig vil Nordkorea erklære krig, hvis oppositionsgrupper i Sydkorea med sympati for Nordkorea formår at starte få en decideret opstand.

Her er Dong-A Ilbos engelsk-sprogede version af nyheden.

 

 

 


Tags

bo xilai, fukushima, kina, nordkorea


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}