september 5

Yoyogi Stadium: Magi under det lave loft

0  comments

Asger Røjle Christensen

POV til Olympiske Lege, 25. juli 2021

De danske håndboldherrer spiller i disse dage deres OL-kampe i en ikonisk idrætshal ud over det sædvanlige

Yoyogi Stadion er et af de mest elskede af de varige minder i Tokyos bybillede af de sidste olympiske lege i byen i 1964. Dengang blev det bygget som et modernistisk monument over, hvad der kunne lade sig gøre med efterkrigstidens foretrukne materiale, beton. Det karakteristiske svungne tag, som hævede sig over Tokyos dengang lave bebyggelser, blev et vartegn for Tokyo i de følgende årtier.

Det største af de to idrætshaller med hvert sit svungne tag, som stadion bestod af, blev bygget som olympisk svømmestadion og blev dengang kaldt det bedste og mest moderne af slagsen på denne klode. I mange år blev det primært brugt til svømning, vandpolo og udspring, og som teenager deltog min kone, der voksede op i nabolaget, i Japan-mesterskaberne i tårnspring i den store hal.

Yoyogi Stadion skulle naturligvis genbruges ved de aktuelle olympiske lege, og efter en større ombygning er den største hal nu forvandlet til et håndboldstadion. Og hvilket håndboldstadion. En garvet dansk sportsreporter, en kollega, som har set utallige håndboldhaller i sit liv, fortalte under Danmarks første kamp mod Japan i går, at han sjældent har set magen.

Læs videre her


Tags


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}