februar 4

Virus kan ikke inddæmmes – men sygdommen kan behandles

0  comments

Asger Røjle Christensen

HONJITSU – Nyt fra Japan: Ingen dør af den nye corona-virus, som spreder sig med uhyggelig hast i Kina i øjeblikket, medmindre de er alvorligt syge og svækkede i forvejen af andre årsager. Sygdommens symptomer kan behandles og bliver behandlet - ligesom enhver anden lungebetændelse.

Det var den gode nyhed, da dr. Hiroshi Nishiura, en epidemiolog fra Hokkaido Universitet, i dag fremlagde sit forskerholds tal og computer-beregninger på en pressekonference her på de udenlandske korrespondenters presseklub i Tokyo.  Den dårlige nyhed var, at vi snart er kommet til den fase, hvor ”forsøg på at inddæmme sygdommens spredning er håbløse”. Selv om smittede personer slet ingen symptomer har, smitter de rask væk hinanden. Mange har allerede gjort det, uden vi eller de selv ved det.

”Når vi kommer dertil, at vi indser, at en pandemi er uundgåelig, vil vores indsats flytte sig fra inddæmning til afbødning”, spåede Hiroshi Nishiura.

Han vurderede, at det samlede antal infektioner, som allerede har fundet sted, måske allerede har passeret 100.000. Ellers gør de det snart. Men langt de fleste tilfælde er så milde eller helt uden symptomer, at ”kun ti procent vil opleve så alvorlig sygdom, at de har brug for lægehjælp”.

Derfor kan den aktuelle epidemi, som ifølge Hiroshi Nishiura uvægerligt bliver langvarig, godt få meget alvorlige konsekvenser for de berørte samfund.

”Sygdommen spreder sig meget hurtigt i Zhejiang-provinsen lige nu. Hvis man beslutter at lukke lufthavnen i Shanghai, vil det have en øjeblikkelig effekt på verdensøkonomien”.


Tags

Corona, epidemi, kina, lungebetændelse, sundhed, virus


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}