oktober 23

Valg i Japan: Der er gået valgkamp i pandemiens lukkede grænser

0  comments

Asger Røjle Christensen

HONJITSU – Nyt fra Japan: Japans lukkede grænser under Covid-19-pandemien er blevet en del af den aktuelle valgkamp forud for underhusvalget næste weekend. Oppositionens leder foreslår, at grænserne som en del af bekæmpelsen af smitte fremover skal holdes endnu mere lukkede.

Yukio Edano, der er leder af CDP, Det Forfatningsmæssige Demokratiske Parti, det største oppositionsparti, foreslog onsdag ved en valgtale i Sendai, at alle, der ankommer til Japan, både statsborgere og udlændinge, fremover skal i ti dages karantæne på et hotel eller en anden offentlig og kontrollerbar facilitet. Ikke noget med at tage hjem til sig selv i de ti dage.

Han forestiller sig næppe, at forslaget vil blive vedtaget i praksis. Men når han stiller forslaget i valgkampen, må han jo gå ud fra, at det vil appellere til mange vælgere. Han prøver at udnytte, at det er blevet en udbredt opfattelse blandt mange japanere, ikke mindst ude på landet, at alle corona-problemerne er kommet til Japan udefra, og at smitte primært kommer fra udlændinge – selv om langt de fleste smittede japanere jo faktisk er blevet smittet af andre japanere.

Ifølge Edano og hans parti skal den skærpede grænsekontrol suppleres med, at man i langt højere grad end hidtil satser på at teste den japanske befolkning og identificere alle, der går rundt og er smittede med en variant af Covid-19 uden at vide det. Japan har hidtil testet relativt langt, langt færre, end man har gjort i de fleste andre industrilande, og ifølge Edano vil regeringen aldrig kunne få bugt med smittespredningen, hvis ikke man begynder at teste mere systematisk end før.

”Kan regeringen virkelig forhindre en ny bølge af Covid-19-tilfælde?”, spurgte han.

Regeringskoalitionen går derimod ind for en strategi, hvor man satser målrettet på at få vaccineret den sidste del af befolkningen og allerede nu tager tilløb til at give folk et tredje booster-stik. Samtidig lægger man stor vægt på at støtte japanske medicinfabrikanter i at udvikle piller, som virker effektivt mod Covid-19 for dem, som alligevel får sygdommen.

”En vigtig nøgle er at få bragt piller i praktisk anvendelse”, sagde premerminister Fumio Kishida ifølge nyhedsbureauet Jiji ved en valgtale onsdag. ”Sådanne piller vil kunne medvirke til at bragt sociale og økonomiske aktiviteter tættere på det normale”.

 Fra regeringskoalitionens side lægges der også op til en snarlig genoptagelse af det såkaldte ”Go-to”-program, som skal stimulere indenlandsk turisme og hjælpe rejse- og restaurant-sektorerne på fode igen. Men stadig ikke et ord om turisme fra udlandet.Tags

Corona, covid-19, grænselukning, japan, turisme, vaccinationer, valgkamp


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}