september 24

Tirsdag: Japanske forskere: Brandfarlig is er fremtidens energi

0  comments

Asger Røjle Christensen

Honjitsu no News – Et lille udpluk af dagens nyheder – 24. september 2013

Japanske forskere: Brandfarlig is er fremtidens energi

Japanske forskere har med succes produceret metangas på basis af hydrater i sedimenter under Stillehavet. Det kaldes “flammable ice”, brandfarlig is.

I et forskningscenter i Sapporo arbejder man ifølge New York Times videre med projektet, og japanske interesser har investeret i et omstridt amerikansk forskningsprojekt i Alaska, som har samme mål.

Selv om forskerne understreger, at der primært er tale om grundforskning, er det ikke nogen hemmelighed, at det energifattige Japan håber på at være på sporet af fremtidens energikilde.

Forskerne vurderer, at der i hydraterne vil være lagret mange gange den tilbageværende mængde af tilgængeligt fossilt brændstof (olie og gas). Så hvis man kan finde ud af at få det gjort tilgængeligt for udnyttelse, vil det udsætte den ultimative energikrise, hvor de fossile lagre endegyldigt slipper op, med flere hundrede år.

[divider ]

Kina lukker for våbenhjælp til Nordkorea

Kina har skruet tommelskruerne på over for Nordkorea. I dag blev det bekendtgjort, at en lang liste med varer, som kan benyttes til våbenbrug, ikke længere må eksporteres fra Kina til Nordkorea.

Men Reuters citerer en talsmand for det kinesiske udenrigsministerium for, at der bestemt ikke er tale om nogen straf. Beslutningen er blot et forsøg på at “opmuntre til en afnuklearisering af det koreanske halvø”.

Ikke desto mindre opfatter de fleste iagttagere beslutningen som et udtryk for, at de kinesiske ledere er dødtrætte af, at styret i Pyongyang har så svært ved at holde de løfter, det har givet omverdenen. Hver gang sætter det Kina i et dilemma.

[divider ]

Kina tillader facebook og twitter i frihandelszone

Den kinesiske regering har givet sin velsignelse til, at der åbnes for internationale sociale netværk som facebook og twitter i den nye frihandelszone, der planlægges i Shanghai. Netværkerne bliver ellers blokeret over hele det øvrige Kina.

Beslutningen er taget for at sikre, at de udlændinge, som man gerne vil lokke til zonen, skal “føle sig mere hjemme”, skriver South China Morning Post.


Tags

energi, facebook, japan, kina, nordkorea, twitter


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}