september 22

Søndag: Nordkorea fordømmer skandalehistorier

0  comments

Asger Røjle Christensen

Honjitsu no News – Et lille udpluk af dagens nyheder – 22. september 2013

Nordkorea fordømmer skandalehistorier

Det nordkoreanske regime er med Kim Jong-un i spidsen alt andet end ligeglade med, hvad man skriver om dem i verdensmedierne.

I de seneste uger har omverdenen boltret sig i rygter om, at den unge diktator havde ladet sin ekskæreste og otte medlemmer af hendes teatertrup henrette for anklager om at have medvirket til porno. Historierne hidrørte fra den sydkoreanske efterretningstjeneste, og det var vanskeligt at vurdere, hvad der var sandt og usandt i dem.

Men da den velinformerede japanske avis Asahi Shimbun forleden dag refererede historien (uden den pikante detalje med ekskæresten) med den vinkel, at henrettelserne var sket for at redde Kim Jong-uns nuværende kones gode navn og rygte fra lignende anklager, og da Asahi-artiklen blev refereret i sydkoreanske medier, blev det for meget for Nordkoreas regime.

I en rasende kommentar hos det officielle nyhedsbureau KCNA hedder det, at der er tale om “en utilgiveligt hæslig provokation”, og at de, som underminerer de nordkoreanske lederes værdighed, “vil komme til at betale dyrt”.

[divider ]

 Japan drømmer stadig om at genbruge atomaffald

Japan har gennem årene samlet 24.000 ton radioaktivt affald fra landets atomkraftværker, og på grund af evindelige tekniske problemer er landets ambitiøse forarbejdningsværk i Rokkasho aldrig kommet i drift.

Nu har industriministeriet bestemt, at atomaffaldet ikke skal graves dybere ned, end at det senere vil kunne graves op igen og bearbejdes på en måde, der er sikrere for eftertiden. Det skriver japanske nyhedsbureauer.

Beslutningen vil for det første gøre det lidt nemmere at overtale kommuner rundt omkring i Japan til, at affaldet vil kunne deponeres hos dem. Men den afspejler også, at dele af embedsværket i Japan stadig har planer om at udvinde plutonium og uran af atomaffaldet til genbrug.

[divider ]

Japans tronfølgerpar besøger evakuerede i Fukushima

Japans kronprins Naruhito og kronprinsesse Masako besøger i dag en midlertidig bebyggelse i Koriyama i Fukushima-amtet for at opmuntre de evakuerede beboere i bebyggelsen.

Tronfølgerparret skal også besøge et anlæg, der måler radioaktiviteten i forskellige dagligvarer, fortæller nyhedsbureauet Kyodo.


Tags

atomkraft, fukushima, japan, kim, kronprins, nordkorea, rokkasho


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}