maj 24

Sådan ser den revolutionære landsby ud nu om dage

0  comments

Asger Røjle Christensen

I 1970 blev et japansk passagerfly kapret af en revolutionær gruppe unge japanske studerende. De krævede at blive fløjet til Nordkorea, hvor de fik politisk asyl – og siden har boet i en såkaldt “revolutionær landsby” vest for hovedstaden Pyongyang. Isoleret fra alting.

I dag – 44 år senere – bor de fire overlevende flykaprere og to af deres koner stadig i landsbyen. Engang var det et livligt sted med børn, familieliv og politiske missioner ud i verden. Nu er der mildest talt meget stilfærdigt.

For få uger siden besøgte en redaktør og en filmmager fra Japan beboerne i landsbyen, og i dag offentliggør avisen Asahi Shimbuns engelsksprogede website en lille reportage om livet i landsbyen samt en serie helt nye foto af, hvordan der nu om dage ser ud. Det viser sig, at en af dem er en stor fodboldfan med en Liverpool-trøje og en japansk landsholdstrøje på væggen.

Flere af beboerne i den revolutionære landsby i firserne spillede en hovedrolle i min bog fra forrige år, “Bortført i København”, om bortførelsen af den unge japanske pige Keiko Arimoto til Nordkorea i 1983. I Asahi-artiklen afviser en af de overlevende flykaprere imidlertid endnu en gang, at gruppen nogensinde har haft noget med de omstridte bortførelser at gøre.


Tags

asahi, bortført i københavn, bortførte, nordkorea, yodogo


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}