august 25

Nyt aktuelt foredrag: Tokyo efter de olympiske lege

0  comments

Asger Røjle Christensen

Jeg er netop vendt hjem efter at have dækket de olympiske lege i Tokyo for en lang række danske nyhedsmedier. Jeg er ikke sportsjournalist, men har boet og arbejdet i Japan som korrespondent i tretten år af mit liv. Jeg foreslår et aktuelt foredrag om situationen i Tokyo og resten af Japan i kølvandet på de lege, som jo endte med at blive en stor tv-begivenhed, også i det fjerne Danmark.

Det lykkedes at holde den olympiske ”boble” nogenlunde fri for covid19-smitte. Men hvorfor er det så vanskeligt for Japan at kontrollere smitten uden for boblen, som tvang arrangørerne til at forbyde tilskuere ved legene?

Vil 2021-legene nogensinde få et eftermæle, der bare ligner det, der er blevet de første olympiske lege i Tokyo i 1964 til del?

Kommer legene til at betyde en stor vækst i interessen for at dyrke idræt i Japan og verden – ligesom 1964-legene jo gjorde?

Hvad bliver den politiske konsekvens af legene? Internt i Japan, hvor der skal være valg her i efteråret? Og i det diplomatiske spil i regionen i forhold til Kina, USA og andre nabolande?

Skriv til mig på arc@asgerrojle.com, hvis I har plads i kalenderen og lyst til at høre et aktuelt foredrag om, hvad jeg har med hjem derovrefra.

I håb om interesse fra jeres side

Venligst

Asger Røjle Christensen, p.t. Hillerød, 25. august 2021

www.asgerrojle.com

OL i Tokyo. Journalist Asger Røjle


Tags


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}