august 25

Nyt aktuelt foredrag: Tokyo efter de olympiske lege

0  comments

Asger Røjle Christensen

Jeg er netop vendt hjem efter at have dækket de olympiske lege i Tokyo for en lang række danske nyhedsmedier. Jeg er ikke sportsjournalist, men har boet og arbejdet i Japan som korrespondent i tretten år af mit liv. Jeg foreslår et aktuelt foredrag om situationen i Tokyo og resten af Japan i kølvandet på de lege, som jo endte med at blive en stor tv-begivenhed, også i det fjerne Danmark.

Det lykkedes at holde den olympiske ”boble” nogenlunde fri for covid19-smitte. Men hvorfor er det så vanskeligt for Japan at kontrollere smitten uden for boblen, som tvang arrangørerne til at forbyde tilskuere ved legene?

Vil 2021-legene nogensinde få et eftermæle, der bare ligner det, der er blevet de første olympiske lege i Tokyo i 1964 til del?

Kommer legene til at betyde en stor vækst i interessen for at dyrke idræt i Japan og verden – ligesom 1964-legene jo gjorde?

Hvad bliver den politiske konsekvens af legene? Internt i Japan, hvor der skal være valg her i efteråret? Og i det diplomatiske spil i regionen i forhold til Kina, USA og andre nabolande?

Skriv til mig på arc@asgerrojle.com, hvis I har plads i kalenderen og lyst til at høre et aktuelt foredrag om, hvad jeg har med hjem derovrefra.

I håb om interesse fra jeres side

Venligst

Asger Røjle Christensen, p.t. Hillerød, 25. august 2021

www.asgerrojle.com

OL i Tokyo. Journalist Asger Røjle


Tags


Dette kunne måske også interessere dig?

On the road again

On the road again
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}