januar 14

Japans atomdebat: Kløft mellem central og lokal modstand

0  comments

Asger Røjle Christensen

I løbet af i år vil Japan atomkraftværker igen begynde at producere atomkraft – i hvert fald hvis det står til elselskaberne og regeringen. Elselskaberne har nu indsendt ansøgninger om at genåbne i at 16 reaktorer rundt om i landet.

Samtidig viser meningsmålinger, at mange japanere egentlig helst ville leve uden atomkraft, hvis de kunne. Og vi kan huske billeder af store anti-atomkraft-demonstrationer i Tokyo i månederne efter ulykken. Men den lokale atomkraftmodstand i Fukushima og andre steder har meget lidt til fælles med den centrale modstand.

For dem i Fukushima, hvis børn måske har fået kræft, eller som ikke kan sælge deres fisk og landbrugsprodukter, har det hele tiden været svært at se noget fællesskab med søndagsdemonstranterne inde i storbyen.

Det fortalte jeg om i gårsdagens dobbeltindslag i Orientering – først en kort rapport fra et symposium i lørdags på Sophia-universitet om miljøpolitik og derpå en direkte snak om, hvordan det kan være, at den tilsyneladende udbredte modstand næppe på længere sigt kan dæmme op for regeringens målbevidste forsøg på at få genåbnet reaktorerne.  Klik på indslaget klokken 17:42.


Tags

atomkraft, fukushima, japan, orientering, tepco, tsunami


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}