juni 14

Japan er fuld af udenlandske arbejdere – ikke alle lige lovlige

0  comments

Asger Røjle Christensen

Mangel på arbejdskraft i den arbejdsdygtige alder er allerede et stort problem mange steder i Udkants-Japan. Og det problem vil kun blive værre i de kommende årtier.

Derfor er regeringen modstræbende i gang med at lempe på de stramme regler for indvandring på alle mulige områder. Der er særlige ordninger for sygeplejersker, IT-professionelle og bygningsarbejdere i forbindelse med De Olympiske Lege på vej.

Men virkeligheden er jo, at der allerede er mange udenlandske arbejdere i Japan – ikke alle lige lovlige. Nogle bliver i landet, efter deres studie- eller entertainer-visa er udløbet. Andre er kommet lovligt ind i landet som industripraktikanter, men tvinges til at arbejde under meget lidt lovlige vilkår, som ville være et uland værdigt.

Dette sidste problem har en reportergruppe fra Reuters i den forløbne uge publiceret denne her imponerende “special report” om. Jeg lover jer for, at der er mange japanere i de store byer, som ikke drømmer om, at den slags ting foregår i deres land.

Det fremgår af den lange artikel, som jeg linker til, at en af Abe-regeringens initiativer på dette område faktisk er at udvide den industripraktikant-ordning, der beskrives i artiklen.


Tags

abe, arbejdskraft, fødselstal, indvandring, nationalisme, politik


Dette kunne måske også interessere dig?

On the road again

On the road again
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}