juni 28

Fukushima – lykke og ulykke: Bog, rejse og foredrag på vej

0  comments

Asger Røjle Christensen

En kort rapport fra Fukushima-amtet, hvor jeg i morgen med et sidste besøg afslutter halvanden uges intens reportagerejse.

Jeg har først og fremmest indsamlet indtryk, informationer og fotografier til brug for den bog med titlen ”Fukushima – lykke og ulykke”, som udkommer i slutningen af januar næste år på forlaget Turbine forud for tiårsdagen for den atomulykke, der i hele verden er blevet døbt ”Fukushima-katastrofen”. Så snart jeg lander i Kastrup på fredag, vil jeg i de følgende uger gå i lag med skriveriet. De første kapitler er stort set færdige i mit hoved.

Ideen med bogen er at samle op på fortællingen om ulykken for ti år siden og dens konsekvenser for amtet og dets befolkning. Men inden ulykken sker midtvejs i bogen, vil jeg forsøge at give læserne en oplevelsesrig rundtur i nogle helt andre interessante fortællinger om samme amt og samme befolkning. Der bliver kalejdoskopiske og rigt illustrerede kapitler om historie og samurai-kultur, bjerge og natur, religion og tankeverden, industriel udvikling samt mad- og drikkevarer. Fukushima er så meget andet og mere end navnet på en katastrofe. Det vidste jeg godt, det var selve udgangspunktet for bogen, men det er jeg ikke desto mindre blevet grundigt mindet om på denne rejse.

Samtidig forbereder jeg mig på i forbindelse med bogens udgivelse at udbyde to relativt korte rejser gennem Fukushima, som skal give deltagerne en mulighed for at komme tæt på og selv opleve de steder og temaer, som bogen handler om. De finder efter planen sted i slutningen af maj og i begyndelsen af november næste år. Der kommer yderligere oplysninger om program, pris og tilmelding på min hjemmeside, når det hele er klar.

Endelig er jeg naturligvis også interesseret i at komme ud og holde foredrag om Fukushima med afsæt i bogen, når jeg er i Danmark. Foredraget kan også holdes online, hvis det er bedre i øjeblikket.

Send mig en mail på arc@asgerrojle.com, hvis I er interesseret i bog, rejse eller foredrag – eller flere af tingene. Jeg er fyldt af indtryk og brænder for at give nogle af dem videre.


Tags

bog, foredrag, fortællinger, fukushima, Japanrejse, reporter, turbine


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}