september 20

Fredag: Historiker: Japan må erkende seksuelt slaveri under krigen

0  comments

Asger Røjle Christensen

Honjitsu no News – Et udpluk af dagens nyheder – 20. september 2013

Historiker: Japan må erkende seksuelt slaveri under krigen

Den berømte historiker, Yoshiaki Yoshimi, skabte i 1990’erne stor debat, da han påviste, at den kejserlige japanske hær var direkte indblandet i at etablere frontbordeller for de japanske soldater. Den spillede også en rolle i at bortføre unge kinesiske og koreanske kvinder og tvinge dem til prostituere sig selv ved fronten.

Store dele af det japanske etsblishment har aldrig villet anerkende resultaterne af  professor Yoshimis forskning. Senest har landets premierminister, Shinzo Abe, atter stillet et stort spørgsmålstegn ved hærens indblanding.

Derfor har den omstridte historiker nu skrevet en offentlig appel til regeringen om en gang for alle at erkende, at de såkaldte “trøstekvinder” var ofre for “seksuelt slaveri”.

[divider ]

Tepco forkastede isvæg-løsning ved Fukushima for to år siden

For et par uger siden fremlagde den japanske regering en kostbar nødplan for, hvordan man får styr på alle de læk af radioaktivt vand, der hele tiden sker ved det ødelagte atomkraftværk i Fukushima.

Planen indebar blandt andet, at man vil skabe en isvæg omkring de næsten 1000 bassiner med nedkølingsvand ved at nedfryse jordlagene. En løsning, som aldrig er prøvet før i verdenshistorien, og som vil koste en formue.

Nu skriver avisen The Japan Times, at Tokyos elektricitetsselskab, Tepco, som driver værket, allerede overvejede denne løsning i 2011, men dengang forkastede ideen.

[divider ]

Sydkoreansk ros til nordkoreansk øl

Nordkorea har afsluttet byggeriet af et nyt bryggeri i byen Haeju.

Det fortæller det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap, som også refererer internationale eksperter for, at det nordkoreanske øl er af meget høj kvalitet på grund af det særlige vand i lokalområdet.

Sydkoreansk øl er ikke just berømt for at være af særlig høj kvalitet.


Tags

atomkraft, fukushima, japan, korea, krigshistorie, nordkorea, øl, sydkorea, tepco, trøstekvinder, WW2


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}