Nyheder

Længes du efter at rejse i Japan? Tag med mod nordøst

Vi er mange, der går og venter utålmodigt på, at der atter bliver lukket op for udenlandsk turisme i Japan. Det er forståeligt, at man af frygt for øget covid-19-smitte stadig er forsigtige ved grænserne, men der er unægteligt et kraftigt pres på de japanske myndigheder om at øge test-kapaciteten og lempe på karantænekravene, så det igen bliver forsvarligt at åbne for nye oplevelser for Japans gæster og samtidig hjælpe turisme-sektoren på fode igen.

Mange i branchen håber på en genåbning for alvor i løbet af foråret næste år. Andre venter, at det vil tage endnu længere tid.

Jeg håber, at de af jer, der går og tripper efter at kunne komme afsted igen, måske på jeres anden eller tredje rejse - Japan er jo et fantastisk rejseland, når der ikke er en pandemi over os - vil overveje et af mine nye tilbud på markedet, som jeg netop har lagt ud i dag. Begge rejser retter sig mod det nordøstlige Japan, som jeg har besøgt flittigt gennem de senere år.

Dels følger jeg min snarlige bogudgivelse, "Fukushima - den dramatiske beretning om et herligt sted i Japan" op med to ti-dages-rejser til Fukushima næste år. Den ene ligger i maj, og den anden ligger i november. Læs om rejserne her. Bogen udkommer 1. februar og vil også blive markeret ved en række foredrag rundt omkring i Danmark i de følgende måneder.

Dels har jeg udbudt en udvidet version af min længere 14-dages Tohoku-rejse hele vejen ned langs den tsunami-ramte kyst, som finder sted i september. Denne gang når vi også at besøge Aizu-Wakamatsu inde i landet, inden turen atter går hjemefter. Læs om Tohoku-rejsen her.

Jeg håber, at jeg - når forholdene tillader det - kan lokke rigtigt mange af jer med mod nordøst i Japan. Området har alle ingredienserne til en oplevelsesrig rejse: Natur, historie, kultur, god mad og drikke, et sejt og venligt folkefærd. Samtidig er der efter katastrofen for ti år siden og den aktuelle corona-krise hårdt brug for, at der kommer sådan nogle som os udefra og på en respektfuld måde bidrager til genopbygning og genskabelse af en bæredygtig økonomi.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *