marts 8

Fordele og ulemper ved at rejse i Japan i disse virus-tider

0  comments

Asger Røjle Christensen

HONJITSU – Nyt fra Japan: Der har i de senere uger og måneder været smittespredning med det frygtede Covid-19-virus i Japan, men omfanget er ”lavt og lokaliseret”, som det danske sundhedsministerium skriver. I skrivende stund fraråder det danske udenrigsministerium ikke danskere at rejse til Japan, og det gør det i de fleste tilfælde umuligt for dem, der har købt en billet til Japan for længe siden, at få billetten refunderet.

Jeg har i den seneste uge rejst i Japan med en gruppe Albatros-turister og kan konstatere, at der både er fordele og ulemper ved at rejse i Japan netop nu, sammenlignet med et normalt forår. Man får en anderledes rejseoplevelse, end man ellers ville have fået, men det kan sagtens være en god oplevelse.

Det er sandt, at der er flere og flere museer og seværdigheder, der er lukkede, især hvis de er indendørs. Det er også sandt, at skolerne de fleste steder er lukkede, og at mange arrangementer er aflyst for at undgå store forsamlinger. Derfor er der mennesketomt på nogle af de steder i byen, hvor familier ellers plejer at tage på udflugt. Det er naturligvis ærgerligt, at noget er lukket, som man ellers havde glædet sig til at se og opleve.

Det, som mange derimod oplever som en god ting ved den nuværende situation, er, at der er langt færre mennesker - og især turister - på gaden. Togene er mindre proppede, og det er helt fantastisk at opleve Guldtemplet og Tenryuiji-templet i Kyoto uden de sædvanlige menneskemasser i gåsegang omkring sig. Normalt har man skullet meget tidligt op, hvis man ville have en chance for at få et foto af de nederste af de orange torii-porte ved Inari-helligdommen i Fushimi med kun to personer på billedet – se nedenfor.

For en måned siden var panikken her i Japan ny, alle var oppe at køre, og jeg vil tro, at 90 procent bar ansigtsmasker på fortovet og i toget. Der er absolut ingen grund til at bagatellisere situationen, som stadig er alvorlig, men nu er atmosfæren omkring de mange aflysninger og særlige foranstaltninger i anledning af Covid-19 i modsætning til den seneste uge i Europa blevet mærkbart mere kølig og hverdagsagtig.

 Folk følger i det store og hele disciplineret de fundamentale gode råd med god hånd- og ansigtshygiejne, som gentages i tv hele tiden, men det hele er blevet langt mere rutine, og jeg gætter på, at det nu kun er 75 procent eller færre, som bærer maske i offentligheden.

Tags

Corona, covid-19, honjitsu, Japanrejse, turisme, virus


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}