december 26

Torsdag: Flere børn og unge i Fukushima får kræft

0  comments

Asger Røjle Christensen

Honjitsu no News – Et udpluk af dagens nyheder – 26. december 2013

Flere børn og unge i Fukushima får kræft

Tal fra undersøgelser, som Fukushima Amt har foretaget, viser tydeligt, at langt flere børn og unge end normalt får skjoldbruskkirtelkræft.

Det har fået de helt store alarm-overskrifter frem hos flere aktivistiske nyhedssites i udlandet, for eksempel hos zerohedge. Og tallene er virkelig alarmerende.

I japanske aviser – her Asahi Shimbun – refereres japanske læger for, at stigningen imidlertid ikke kan skyldes radioaktivitet fra atom-ulykken ved Fukushima i marts 2011, idet al hidtidig forskning har vist, at skjoldbruskkirtelkræft ikke udvikler sig så hurtigt.

Det store spørgsmål er, hvad der så kan være forklaringen på den uhyggelige stigning.

Jeg har torsdag lavet et radioavis-indslag og derpå en dr.dk-artikel med link til radioavis-indslaget om de bekymrende tal fra Fukushima.

(Foto: (c) Ian Thomas Ash)

[divider ]

Nordkorea forsøger at stoppe bølge af afhopninger efter udrensning

Det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap fortæller, at der er en kraftig stigning i antallet af nordkoreanere, som forsøger at hoppe af efter den nylige udrensning i toppen af det nordkoreanske regime.

Grænseposterne er blevet forstærket og har fået besked på at anholde alle dem, der forsøger at hoppe af.

Ligeledes har der været rapporter om, at familiemedlemmer og støtter til den henrettede Jang Song-thaek har søgt tilflugt på sydkoreanske ambassader og konsulater i andre lande – ikke mindst i Kina.

[divider ]

Japansk storbank får karantæne for gangsterlån

Det japanske banktilsyn vil give storbanken Mizuho Bank en karantæne på en måned fra visse former for bankforretninger som straf for, at banken har givet store lån til velkendte gangstere. Det skriver Reuters.

Rapporter i japanske aviser har afsløret, at bankens ledelse udmærket godt vidste, hvad der foregik, og at gangsterlånene ikke var et resultat af forkerte beslutninger hos underordnede medarbejdere.


Tags

afhoppere, atomkraft, fukushima, japan, kræft, mizuho, nordkorea, radioaktivitet, yakuza


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}