august 29

Torsdag: Færre lommepenge til Japans salarymen

0  comments

Asger Røjle Christensen

Honjitsu no News – Et lille udpluk af dagens nyheder – 29. august 2013

Færre lommepenge til Japans salarymen

Det går bedre med Japans økonomi, men det har endnu ikke givet sig udtryk i, at Japans husmødre er begyndt at give deres mænd flere lommepenge med på arbejde.

Tværtimod. Wall Street Journal refererer en undersøgelse, foretaget af den japansk kreditforening Orix, der viser, at japanske kontormænd, de såkaldte salaraymen, typisk har fået skåret det månedlige beløb med 11 procent.

Den japanske regering forsøger på alle mulige måder at få japanerne til at forbruge noget mere for at skabe gang i økonomien, men det ser ikke ud til at have gjort det store indtryk på landets husmødre.

I japanske familier er det traditionelt konen derhjemme, der administrerer hele mandens lønudbetaling.

[divider ]

Angreb på Nordkoreas unge leders image

Alverdens medier har i det sidste døgn refereret en nyhed fra sydkoreanske aviser om, at Nordkoreas unge leder, Kim Jong-un, skulle have ladet sin ekskæreste henrette offentligt ved skydning, fordi nogle pornografiske billeder af hende skulle være blevet offentliggjort.

Historien er grundigt beskrevet på blandt andet den konservative avis Chosun Ilbos engelsksprogede site.

Vi kan umuligt vide, om det er sandt eller ej. Men historien stammer efter alt at dømme fra en læk i det sydkoreanske efterretningsvæsen. Det er interessant at se, at man åbenbart her har et behov for at sværte Kim Jong-uns image og fremstille ham som et humørsygt magtmenneske, ligesom det i mange år lykkedes at fremstille hans far, Kim Jong-il, i de vestlige medier.

[divider ]

Japanske skolebørn skal igen gå i skole om lørdagen

Det japanske undervisningsministerium vil gerne genindføre skolegang om lørdagen i japanske underskoler, mellemskoler og gymnasier.

Derfor har man som led i et forsøg bevilget et beløb til honorering af undervisere ude fra samfundet, som om lørdagen skal erstatte børnenes faste skolelærere.

Det fortæller Japans største avis Yomiuri Shimbuns engelsksprogede site, The Japan News.

Der blev indført femdagesuge i japanske skoler i 1990’erne til mange forældres højlydte protester. De var nervøse ved, om deres børn ville lære nok. Undervisningsministeriet har nu planer om at ændre bekendtgørelserne, således at man fra 2017 generelt opfordrer til, at børnene atter skal gå i skole om lørdagen.


Tags

japan, kim, nordkorea, salarymen, skole


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}