februar 15

Tokyos olympiske lege gennemføres – uanset virusfrygt

0  comments

Asger Røjle Christensen

​HONJITSU - Nyt fra Japan: Der eksisterer ikke for alvor nogen Plan B for Tokyos planlagte olympiske lege i den kommende sommer - uanset hvordan situationen omkring den smitsomme nye corona-virus udvikler sig i regionen.

"Jeg vil godt gøre det absolut klart, at vi ikke overvejer at aflyse eller udsætte legene", siger formanden for organisationskomiteen, den tidligere premierminister Yoshiro Mori. Der vil heller ikke blive tale om "organisatoriske ændringer", lover han.

​John Coates, det medlem af IOC, der har stået i spidsen for det konkrete samarbejde med arrangørerne i Tokyo, udtaler, at man er i gang med at sikre sig, at de "nødvendige foranstaltninger" bliver taget, men heller ikke her er der den mindste antydning af, at man kunne finde på at aflyse eller udsætte legene.

Det vil altså også være næsten utænkeligt - trods den nervøsitet, som mange af arrangørerne i Tokyo i disse uger åbent indrømmer, at de føler. 73 procent af IOC's milliard-omsætning ved legene kommer fra solgte tv-rettigheder, og hvis man bare flytter legene med to måneder ind i efteråret, vil de kollidere med en masse andre internationale sportsbegivenheder, som vil tage så meget af tv-selskabernes sendetid, at man slet ikke ville kunne tjene det samme på de tidspunkter. Bunden vil gå ud af hele arrangementets økonomiske fundament.

​Hele tanken med de olympiske lege er jo, at folk, der kommer rejsende fra alle dele af verden, bevæger sig frit rundt mellem hinanden. Enten konkurrerer man fysisk med hinanden, eller også sidder man meget tæt på tilskuerpladserne eller i byens proppede transportmidler. Hvis epidemien stadig raser til sommer, vil smittefaren være åbenlys.

Så man kan godt frygte, at der bliver alle mulige afskærmninger på sportsanlæggene og i byen, og at der bliver indført begrænsninger i, hvor frit man kan bevæge sig rundt. Det vil uundgåeligt lægge en dæmper på hele det mellemfolkelige sports- og kulturmøde, som legene også er. Der spekuleres også i japanske medier i, at Kina, hvor virus-epidemien har sit udspring, og hvor der er langt flest tilfælde og langt flest dødsfald, ikke vil kunne stille med fuldt hold, da deltagere fra de hårdest ramte dele af landet vil blive nødt til at blive hjemme.

​​​Foto: WikimediaCommons/Tokyo-Good


Tags

Corona, olympisk, tokyo, Tokyo2020, virus


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}