december 3

Tirsdag: Ny fornemmelse – tilbagegang for Abe-regeringen

0  comments

Asger Røjle Christensen

Honjitsu no News – Et lille udpluk af dagens nyheder – 3. december 2013

Ny fornemmelse – tilbagegang for Abe-regeringen

Efter et år ved magten, som må have føltes som et langt triumftog, er det begyndt at gå tilbage for premierminister Shinzo Abes regering i Japan.

Meningsmålingerne har i et stykke tid været knap så overdådige, som de var i begyndelsen, og i denne uge er støtten til Abe og hans ministre for første gang under 50 procent i en meningsmåling i avisen Asahi Shimbun.

Det skyldes ikke mindst kritikken af regeringens lovforslag om såkaldte statshemmeligheder, som er vedtaget i underhuset og sendt videre til overhuset. Der er stort raseri mod den nye lov i oppositionen, i samtlige medier og blandt mange politisk aktive japanere – og vedtagelsen i underhuset gav anledning til stor ballade.

Almindelige japanske vælgere er næppe så forargede som vi mediefolk over indholdet i loven, men det er og bliver dårlig stil i Japan at bruge sit flertal til at bulldoze noget igennem. Abe-regeringen har taget oppositionspartierne med på råd, men processen har i de fleste øjne kun været et tomt show.

[divider ]

 Flere og flere spædbørn i Sydkoreas baby-bokse

Der fødes flere og flere nyfødte af helt unge sydkoreanere, som ikke magter forældrerollen endnu – og flere og flere af disse spædbørn indleveres til religiøse og velgørende organisationer gennem landets “baby-bokse”.

Det handler denne her velskrevne og uhyggelige reportage i den engelsk-sprogede udgave af The Hankyoreh om.

[divider ]

Kineserne skal lære at køre ordentligt i trafikken

Kinesiske gader og veje er nogle af de mest livsfarlige i verden. Hvert år dræbes 70.000 mennesker i den kinesiske trafik.

Derfor holdt man i går “trafiksikkerhedsdag”, hvor kinesiske trafikanter skulle lære om at køre ordentligt og tage hensyn til hinanden. Det handler dette lille indslag fra det statslige fjernsyn CCTV om.


Tags

abe, fødselstal, japan, kina, statshemmeligheder, sydkorea, trafik


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}