december 1

Søndag: Fælles østasiatiske skolebøger efterlyses

0  comments

Asger Røjle Christensen

Honjitsu no News – et lille udpluk af dagens nyheder – 1. december 2013

Fælles østasiatiske skolebøger efterlyses

Det er stadig et kæmpe problem for hele Østasien, som gør enhver aktuel konflikt mere kompliceret, end den behøver at være, at der på hver sin side af Det Japanske Hav eksisterer en fuldkommen forskellig fortælling om, hvad er skete under verdenskrigen.

De generationer, der i dag er ledere af Japan, Kina og Sydkorea er vokset op med disse forskellige fortællinger. Det er, hvad de har lært i skolen. Det er det, der sidder i deres rygmarv. Derfor taler de ofte forbi hinanden, når historien spiller en rolle i aktuel politik – og det gør den ofte i denne region.

Derfor kan det virke naivt, men faktisk er det gevaldigt interessant, at parlamentarikere fra Japan og Sydkorea mødes og opfordrer til, at der skrives nogle fælles skolebøger til historieundervisningen i de to lande – og oven i købet inviterer Kina med i projektet. Det skriver nyhedsbureauet Kyodo om i denne artikel i søndagens Japan Times.

[divider ]

Japan brænder kul af for at undgå dyr naturgas-import

Japan har skruet voldsomt op for sine kulfyrede kraftværker for at formindske behovet for import af kostbar naturgas fra alverdens lande. Det fortæller nyhedsbureauet Reuters.

De fabelagtige mængder af naturgas, som Japan har importeret, siden Fukushima-ulykken tvang landet til at lukke sine atomreaktorer indtil videre, har ændret Japans enorme handelsoverskud til et handelsunderskud.

Godt for CO2-udledningen er det jo ikke.

[divider ]

Amerikanske flyselskaber følger reglerne i Kinas nye zone

Amerikanske luftfartsselskaber har fået besked på at følge reglerne i Japans nye luftforsvarszone i Det Østkinesiske Hav. Det fortæller CNN.

Der går ikke nogle skår af dem, fordi de rapporterer deres flyruter til de kinesiske myndigheder, tænker man i USA – og det er det sikreste for passagererne.

Akkurat det samme tænkte de store japanske luftfartsselskaber, Japan Air Lines og All Nippon Airlines, da zonen blev proklameret i sidste uge. Men de blev dagen efter indkaldt til møde i transportministeriet og fik at vide, at den japanske regering ikke ville have, at de handlede anderledes end før på grund af det kinesiske skridt. Den japanske regering kunne garantere for passagerernes sikkerhed, lød beskeden fra transportministeriet.


Tags

atomkraft, energi, fukushima, japan, kina, korea, krigshistorie, naturgas, skolebøger, sydkorea, USA, WW2


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}