november 10

Reportage: Kun de gamle må komme tæt på Fukushima-værket

0  comments

Asger Røjle Christensen

I forgårs fredag var jeg på en overvældende rundtur i det evakuerede område ved Fukushima-værket.

Det kom der rapporter til både radio, fjernsyn og net ud af. Jeg håber, at jeg har kunnet bidrage en lille smule til at give danskerne en anden følelse af nærhed i forhold til problemerne omkring Fukushima, end det er tilfældet ved de mange nyhedstelegrammer derovrefra.

Først var jeg direkte i P1morgen fredag morgen dansk tid (se billedet). Jeg rapporterede fra den radioaktivitetsmåler, som Tepco har stillet op nede ved kysten ti kilometer syd for det ødelagte værk. Hvis nogen lagde mærke til, at min stemme pludselig blev lidt tøvende midt i det sidste svar, skyldtes det, at en japansk politimand kom hen og spurgte, hvad jeg havde gang i. Men han var flink at vente med sit forehavende, til indslaget var færdigt.

Derefter havde jeg en god snak i DR2 Dagen senere på dagen med Lene Johansen, hvor jeg virkelig følte, at vi nåede at berøre mange vinkler på historien, og hvor mine indtryk stadig var fuldkommen friske.

Og endelig har jeg i dag søndag skrevet en længere skriftlig reportage til dr.dk med godt med billeder, som jeg kan forstå, at brugerne lige nu klikker gevaldigt interesseret på.

Tak til de to Shiga-brødre, som brugte hele dagen på at køre Camilla Nellemann og undertegnede rundt, og som lod os nyde gavn af deres netværk.


Tags

atomkraft, evakuerede, fukushima, japan, tsunami


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}