september 6

OL i Tokyo: Da Japan generobrede judo-sporten

0  comments

Asger Røjle Christensen

POV til Olympiske Lege, 31. juli

Japan har vundet ni guldmedaljer i judo ved de aktuelle olympiske lege – flere end nogensinde før. Men det er sket ved at lære af udlandet og revidere nogle klassiske japanske træningsmetoder

Judo er en international sport, en olympisk sportsgren siden legene i Tokyo 1964, og det er snart halvandet århundrede siden, at de første judo-mestre kom til Europa i begyndelsen af Meiji-perioden og begyndte at lære fra sig om ”den hvide sport” til fascinerede og lærenemme europæere.

Men den kommer fra Japan. I Japan opfatter man Budokan-hallen i et hjørne af kejserpaladsets grund midt i Tokyo, hvor de olympiske judo-konkurrencer fandt sted, som sportens egentlige hjemsted.

Nu fik Japan en skuffelse i dag, da Frankrig vandt guld i den nye hold-disciplin. Men det kan ellers ikke nægtes, at pressedækningen i den seneste uge af de ni guldmedaljer, som japanske judokæmpere har vundet, det største antal nogensinde, har haft en vis nationalistisk tone. Det manglede også bare, synes man at mene. Japan bør så godt som altid vinde i judo, især når det er på hjemmebane.

Forud er gået en udvikling, hvor det nok ikke er forkert at skrive, at mange japanske judo-elskere af den mere konservative slags har følt, at judo som sport har fjernet sig fra de klassiske æresbegreber og dermed til en vis grad er gledet Japan af hænde.

Læs videre her


Tags


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}