februar 1

Nyt og moderne medie med gammeldags dyder

0  comments

Asger Røjle Christensen

Her til morgen dansk tid gik det nye dansk-sprogede blogsite “POV-International” i luften. “POV” står for “Point of View”.

Det er en blog-platform for en gruppe velskrivende danske skribenter med internationalt udsyn og noget væsentligt på hjerte, som i de senere uger har dannet sig ved knopskydning.  Jeg er stolt af at være en af dem. Initiativet kommer fra de to USA-korrespondenter Annegrethe Rasmussen og Morten Bay samt miljøforkæmperen Signe Wenneberg.

Det er et nyt og moderne medie i tidens ånd. Det hele foregår på nettet og i konstant kommunikation og samtale med brugerne – i stor udstrækning gennem de sociale medier. Og forretningsmodellen er i første omgang helt ny i Danmark. En amerikansk-inspireret “Betal hvis du synes”-model.

Men det skønne ved det er, at det samtidig er platform for nogle af de bedste gammeldags dyder i journalistikken. Faglighed, grundighed og engagement. Vi ved alle sammen en masse om det, vi har valgt at skrive om på websiden, vi kan se de skarpe vinkler, og vi har noget væsentligt at fortælle.

Selv har jeg valgt i første omgang at bruge platformen til at skrive en ugentlig blog – helt nede på jorden – om “Seikatsu – japansk hverdag”. Om anderledes fænomener og pudsige iagttagelser, som mange danskere studser ved, men som alle sammen har en fornuftig og menneskelig forklaring, og som samtidig fortæller noget interessant om politik, holdninger og udviklingstendenser i det japanske samfund. Den første handler om “Genbrug med japansk grundighed”.

Jeg håber, at I vil synes om den. Om alt går vel, vil jeg senere overveje meget seriøst at bruge platformen til andre projekter end bloggen.

Selve den nye webside ligger her, og her er en pressemeddelelse, “Danmark har fået et nyt medie”, som på flotteste vis fremlægger intentionerne med POV-International, og som fortæller, hvem vi er. Det er ikke noget ringe hold.


Tags

blog, dansk, journalistik, medier, pov-international, seikatsu, skribenter


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}