november 4

Mandag: Færre støttepenge til Japans risbønder

0  comments

Asger Røjle Christensen

Honjitsu no News – Et lille udpluk af dagens nyheder – 4.november 2013

Færre støttepenge til Japans risbønder

Mange af Japans liberal-demokratiske regeringsparti LDP’s vælgere er landmænd. Men nu føler partiet sig så sikkert i sadlen, at det har valgt at udfordre denne gruppe, som ellers traditionelt er partiets kernevælgere.

Shinzo Abes regering vil gerne med i den såkaldte TPP-handelspagt rundt om Stillehavet. Men regeringen er nødt til at skære ned på statsstøtten til de mange små risdyrkere rundt omkring i landet og i højere grad udsætte dem for konkurrence fra verdensmarkedet, hvis den med nogen troværdighed skal kunne gå ind i TPP-forhandlingerne.

I første omgang foreslår partiet at skære drastisk ned på de tilskud, der gives til landmænd, som frivilligt vælger at reducere deres høst, som det fremgår af en artikel fra nyhedsbureauet Jiji. Men det skal nok skabe uro blandt de mange LDP-politikere, som er valgt ude på landet.

[divider ]

Mange af de evakuerede ved Fukushima vil aldrig vende hjem

I manges ører er det en selvfølgelighed, men det har alligevel skabt stor vrede, at generalsekretæren for Japans regerende parti LDP, Shigeru Ishiba, omsider har udtalt, at en betydelig del af de evakuerede efter atomkatastrofen i Fukushima aldrig vil kunne vende hjem.

Over 100.000 mennesker har i to et halvt år været evakuerede, fordi deres huse lå inden for evakueringszonen, som oprindelig var på 20-30 kilometer. Deres huse har været helt okay hele tiden. De har blot kunnet vente, mens oprydningsarbejdere forsøgte at formindske radioaktiviteten, og mens politikere og videnskabsmænd vurderede, hvornår evakueringen ville kunne hæves.

Myndighederne har skubbet dilemmaet foran sig, og derfor kommer Ishibas pludselige bramfrihed som et kæmpe chok for mange af de evakuerede familier, fortæller Asahi Shimbuns engelsk-sprogede website.

[divider ]

Nordkorea og Iran hjælper fortsat hinanden med at bygge atomvåben

Det er ikke nogen stor hemmelighed, at Iran og Nordkorea har hjulpet hinanden med at udvikle og bygge atomvåben – trods bitre protester fra øst og vest.

Og hvis nogen i omverdenen havde et lille håb om, at Irans nye reformvenlige præsident ville sætte en stopper for dette samarbejde, kan de godt tro om igen. I hvert fald hvis man skal tro Japans største nyhedsbureau Kyodo, som citerer en vestlig diplomatisk kilde for, at repræsentanter for de to lande allerede i august lovede hinanden at fortsætte samarbejdet.


Tags

atomkraft, atomvåben, evakuerede, fukushima, iran, japan, landbrugsstøtte, nordkorea, ris


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}