december 18

Japansk juleaften med stjernekrig

0  comments

Asger Røjle Christensen

(Denne artikel er skrevet til og offentliggjort af Kristeligt Dagblad)

Junko Kato er 43 år gammel og arbejder som turistfører. Juleaftensdag er ikke nogen helligdag i Japan, så hun skal på arbejde som sædvanligt. Det kan godt blive sent

”Efter arbejde, som jeg ikke ved, hvornår jeg er færdig med, regner jeg med at leje nogle dvd’er med Star Wars-film og slappe af med dem”, fortæller hun.

”Hvis jeg vil kunne følge med i den nye Star Wars-film, som snart kommer op i Japan, vil det nok være bedre at se de gamle film først”.

”Julen har i Japan intet at gøre med religion”, understreger hun. ”Men det løfter vores følelser og vores økonomi, når vi pynter vores hjem og vores butikker. Juleudsmykninger udvikler sig nogle gange til rivalisering mellem naboer.”

”Vi japanere kan godt lide fester og højtider, så hvis vi finder noget interessant og værd at indføre, så er vi ivrige efter at gøre det hele til en del af vores liv”, forklarer Junko Kato.

(Dette lille juleportræt optrådte i dag i Kristeligt Dagblad sammen med en større artikel med overskriften “Den kommercielle jul stortrives i ikke-kristne lande“. Jeg skriver en lidt længere “forkant” på www.forkant.nu i næste uge om Junko Katos og japanernes jul)


Tags

handel, helligdag, japanere, jul, junko kato, stjernekrig


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}