april 25

Japans utilnærmelige mindelund

0  comments

Asger Røjle Christensen

Jeg har i ti-tolv år beskæftiget mig indgående med Japans smukke, men omstridte mindelund for verdenskrigens ofre, Yasukuni-helligdommen midt i Tokyo. Jeg har skrevet bøger og artikler. Og jeg har ikke mindst vist grupper af danskere rundt og brugt helligdommen som afsæt for en snak om forholdet mellem historie og nutid i vore dages Japan.
I de senere år har jeg også flere gange vist grupper af interesserede japanere rundt. Mange japanere aner i vore dage slet ikke, hvad det er for et sært og utilnærmeligt sted.
Denne måneds Mokugeki-klumme på POV, som er kommet ud her til morgen, handler om mig og Yasukuni.


Tags

historie, krigshistorie, medier, mokugeki, nationalisme, yasukuni, yushukan


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}