april 25

Japans utilnærmelige mindelund

0  comments

Jeg har i ti-tolv år beskæftiget mig indgående med Japans smukke, men omstridte mindelund for verdenskrigens ofre, Yasukuni-helligdommen midt i Tokyo. Jeg har skrevet bøger og artikler. Og jeg har ikke mindst vist grupper af danskere rundt og brugt helligdommen som afsæt for en snak om forholdet mellem historie og nutid i vore dages Japan.
I de senere år har jeg også flere gange vist grupper af interesserede japanere rundt. Mange japanere aner i vore dage slet ikke, hvad det er for et sært og utilnærmeligt sted.
Denne måneds Mokugeki-klumme på POV, som er kommet ud her til morgen, handler om mig og Yasukuni.


Tags

historie, krigshistorie, medier, mokugeki, nationalisme, yasukuni, yushukan


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch

Name*
Email*
Message
0 of 350