januar 7

Hvordan to unge danskere blev tv-stjerner i Japan

0  comments

Asger Røjle Christensen

(Denne bagsideartikel er skrevet til og offentliggjort af Kristeligt Dagblad)

To unge mænd fra Fyn er blevet berømte i et rejseshow på japansk tv for femte gang. De rejser ”uden en plan”, og det er meget mærkeligt i Japan.

Tænk engang. At rejse rundt i et land uden en omhyggelig plan for, hvor man næste dag vil rejse hen.

En meget mærkelig måde at rejse på i japanske øjne. Japanere har normalt ikke særlig lang ferie og er meget økonomiske med at nå så meget som muligt i den rejsetid, de har.

Men at rejse uden en plan var præcis, hvad de to unge fynboer Alexander Weile og Jonathan Carstensen havde i sinde, da de i det tidlige forår for snart tre år siden ankom i Narita-lufthavnen uden for Tokyo. De havde tjent penge i deres sabbatår efter studentereksamen, og nu havde de fire måneder foran sig, hvor de ikke havde nogen præcis plan, men blot havde tænkt sig at rejse rundt i Japan på må og få.

Allerede i lufthavnen mødte de et tv-hold fra den private station TV Tokyo, som i årevis har lavet et meget populært program med titlen ”Hvorfor er du kommet til Japan?”, hvor man snakker med udlændinge i lufthavnens ankomsthal og følger nogle af dem på deres færd gennem Japan.

Alexander Weile og Jonathan Carstensen fik tv-holdet på slæb fra den allerførste dag. I de følgende måneder blev de kendt og genkendt i hele Japan som de to søde og charmerende unge danskere, der gjorde noget så underligt som at ”rejse uden en plan”. Den første episode blev set af over otte millioner japanere, og der er udkommet en dvd udelukkende med de to unge danskeres rejse gennem Japan.

Allerede i lufthavnen improviserede de et lille show, hvor de tog deres ”Lonely Planet”-guidebog frem, Alexander Weile slog op på en tilfældig side, og Jonathan Carstensen pegede med lukkede øjne på et sted i bogen – og så rejste de derhen. Dette lille show var stadig deres kendemærke, da de i november og december i år rejste tilbage til Japan to gange på tv-selskabets regning for at deltage for femte gang i en rejsereportage.

De var også med i et stort og temmelig fjollet studieshow ved afslutningen af året for nogle af seriens største stjerner gennem tiderne. Direktøren for TV Tokyo kom hen og takkede os personligt, fortæller Alexander Weile om episoden.

”Han kunne se, at seertallene strøg i vejret, hver gang vi var med i programmet.”

Men succesen stiger ikke de to unge mænd til hovedet. De har gennem hele processen været på det rene med, at det er et iscenesat cirkus, de er havnet midt i.

”Det er jo ikke os,” siger Jonathan Carstensen.

”Vi spiller bare en slags rolle. Vi skal jo ikke bruge det til noget – bortset fra at vi kan komme til Japan og få nogle oplevelser og spise en masse god mad.”

Denne gang var de i november på rejse i Hokkaido, den eneste af Japans store øer, de endnu ikke havde besøgt. Idéen var, at tv-selskabet ville opfylde de to unges danskeres drømme, så de kom til at smage kæmpekrabber og overnatte på et ”onsen ” , et fornemt badehotel i forbindelse med en naturlig varm kilde.

I alle fem episoder, de har medvirket i, har de haft den samme instruktør og den samme tolk, så de føler sig i trygge hænder. Selvom japansk tv-humor godt kan være grovkornet, frygter de ikke at blive til grin.

”Selvfølgelig er det grinagtigt at se på, at vi overhovedet ikke kan finde ud af at gå på ’geta’(japanske træ-slippers, red.) under vores onsen-besøg på Hokkaido. Det synes vi også selv. Tv-seerne griner ikke ad os, de griner ad situationen,” fortæller Alexander Weile.

”Vi kan godt lide japansk mentalitet,” forklarer Jonathan Carstensen.

”Inden vi tog af sted, sagde alle, at japanerne bare viser en facade, og at man ikke kan komme ind på livet af dem. Men vi har lært, at det ikke er nogen facade. Høfligheden er en integreret del af deres personlighed. Sådan er de opdraget. Vi har altid følt os velkomne.”


Tags

alexander, Japanrejse, jonathan, medier, turisme, tv, tv tokyo


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}