december 12

7000 mand kæmper mod stråling på Fukushima-værket

0  comments

Asger Røjle Christensen

Nu har jeg skrevet og rapporteret om situationen på det ødelagte Fukushima-værk i snart fire år. I går fik jeg for første gang anledning til at besøge selve værket. Jeg deltog i en pressetur i forbindelse med en workshop om, hvordan man bedst beskytter de ansatte på værket mod radioaktivitet.

Meget klogere blev jeg ikke på situationen på værket i substans-viden. Men jeg blev så fantastisk meget klogere, som man bliver, når man med sine egne øjne ser, hvor stort det hele er, hvad der ligger hvor i forhold til hvad, og hvordan man kommer til og fra.

Allerede i aftes fortalte jeg efter min hjemkomst til Tokyo om mine iagttagelser og indtryk i Orientering på P1. Og i dag har jeg skrevet en reportage-artikel til dr.dk, som dygtige Jakob Busk har gennem-illustreret på flotteste vis med stemningsfulde pressefoto fra den samme tur i går, som jeg deltog i.

(Foto til dette indlæg: Tepco)


Tags

atomkraft, dr.dk, fukushima, orientering, radioaktivitet, tsunami


Dette kunne måske også interessere dig?

On the road again

On the road again
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}