december 12

7000 mand kæmper mod stråling på Fukushima-værket

0  comments

Asger Røjle Christensen

Nu har jeg skrevet og rapporteret om situationen på det ødelagte Fukushima-værk i snart fire år. I går fik jeg for første gang anledning til at besøge selve værket. Jeg deltog i en pressetur i forbindelse med en workshop om, hvordan man bedst beskytter de ansatte på værket mod radioaktivitet.

Meget klogere blev jeg ikke på situationen på værket i substans-viden. Men jeg blev så fantastisk meget klogere, som man bliver, når man med sine egne øjne ser, hvor stort det hele er, hvad der ligger hvor i forhold til hvad, og hvordan man kommer til og fra.

Allerede i aftes fortalte jeg efter min hjemkomst til Tokyo om mine iagttagelser og indtryk i Orientering på P1. Og i dag har jeg skrevet en reportage-artikel til dr.dk, som dygtige Jakob Busk har gennem-illustreret på flotteste vis med stemningsfulde pressefoto fra den samme tur i går, som jeg deltog i.

(Foto til dette indlæg: Tepco)


Tags

atomkraft, dr.dk, fukushima, orientering, radioaktivitet, tsunami


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}