oktober 11

Fredag: Sanktioner mod Nordkorea straffer hele befolkningen

0  comments

Asger Røjle Christensen

Honjitsu no News – Et lille udpluk af dagens nyheder – 11. oktober 2013

Sanktioner mod Nordkorea straffer hele befolkningen

De strammere og strammere handelssanktioner, som omverdenen har indført mod Nordkorea for at presse landet til at opgive dets atomvåbenprogram, rammer de forkerte. De forhindrer i stigende grad internationale NGO’er i at lave humanitært arbejde i forhold til Nordkoreas befolkning, som stadig sulter i dele af landet.

Det skriver Emma Campbell, der er postdoc-forsker ved Australiens Nationale Universitet, ANU, i en kontant analyse på bloggen East Asia Forum.

Det er Nordkoreas regime, der har ansvaret for sult, fattigdom og fejlernæring i befolkningen, skriver hun. Men omverdenens politik gør ondt værre.

[divider ]

Japan har mistet en million millionærer

Japans regerings økonomiske politik har haft den konsekvens, at Japan nu har 1,3 milllioner færre millionærer i dollar, end landet havde for et år siden. Det viser nye tal fra banken Credit Suisse, som citeres på nyhedssitet Quartz.

Udviklingen skyldes især, at den japanske yen har mistet 22 procent af sin værdi i dollar, hvilket de færreste japanske forretningsfolk i øvrigt vil begræde.

[divider ]

Der høstes atter ris ved Fukushima

Flere landmænd i den tidligere evakueringszone i området omkring Miyakoji tæt ved det ulykkesramte Fukushima-værket er begyndt at høste ris på deres marker igen. Evakueringen er gradvist blevet lempet i området, flere og flere er vendt hjem til deres huset i området, og nu fortæller avisen Asahi Shimbun i en reportage fra området, at rishøsten er gået i gang.

Den høstede ris skal omhyggeligt inspiceres og tjekkes for radioaktivitet, før den kan sælges på markedet.


Tags

abenomics, atomvåben, evakuerede, fukushima, japan, millionærer, nordkorea, ris, sanktioner, yen


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}