juli 13

Unge japanske kvinder vil ikke presses ud i arbejde

0  comments

Asger Røjle Christensen

Det er officiel politik fra den japanske regerings side, at flere kvinder skal ud på arbejdsmarkedet, og at det skal gøres lettere for kvinder at have en karriere, samtidig med at de har mænd og børn.

Selvfølgelig er premierminister Shinzo Abe og hans regering oppe imod konservative chefer rundt omkring, som helst vil ansætte mænd. Dem er der stadig mange af.

Men først og fremmest er han oppe imod de unge japanere selv. Den ene meningsmåling efter den anden – i dag offentliggør nyhedsbureauet Jiji en undersøgelse fra Meiji Yasuda Institute of Life and Wellness – viser, at mange yngre japanere foretrækker et mønster, hvor faderen arbejder fuldtids, og moderen går derhjemme. Og der er endnu flere unge kvinder end unge mænd, der foretrækker det på den måde.

Regeringen har blandt andet taget tilløb til at afskaffe de meget rundhåndede fradrag, som en hjemmegående kone giver på mandens skatteregnskab. Det skal presse kvinderne ud på arbejdsmarkedet. Men mange familier vender sig bittert mod dette forslag.


Tags

abe, arbejdskraft, hjemmegående, kvinder, politik


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}