september 10

Tirsdag: Abe hænger på atomløfter til verden

0  comments

Asger Røjle Christensen

Honjitsu no News – Et udlille udpluk af dagens nyheder – 10. september 2013

Abe hænger på atomløfter til verden

Vi hørte ham selv sige det i Buenos Aires, inden Tokyo blev valgt som OL-by for 2020.

Premierminister Shinzo Abe sagde på engelsk til hele verden, at der var “kontrol” med lækkene ved Fukushima, og han sagde, at situationen i Fukushima “aldrig har haft og aldrig vil få indvirkning på livet i Tokyo”.

Nu er der medier i selve Japan, som hænger ham op på disse løfter til verden – blandt andet denne leder i den store avis Asahi Shimbun.

Fik han i kampens hede puttet nogle engelske ord i sin mund af sine rådgivere, som han vil få svært ved at leve op til? Det vil der blive fulgt meget nøje med i i de kommende år.

[divider ]

Basketball-diplomati i fuld gang

Den amerikanske basketball-stjerne Dennis Rodman har for anden gang besøgt Nordkorea og haft det gevaldigt hyggeligt sammen med det lukkede lands leder Kim Jong-un, som har været tosset med basketball siden sine skoledage i Schweiz.

Dennis Rodman vil stå i spidsen for en Nordkorea-tur for tidligere NBA-stjerner, han vil undervise unge nordkoreanske basketball-spillere, og han vil skrive en bog om basketball sammen med selveste Kim Jong-un.

Det etablerede amerikanske diplomati vil gøre klogt i at begynde at tage Dennis Rodman og basketball-diplomatiet alvorligt, skriver Justin Rohrlich på det meget velinformerede Nordkorea-site NK News.

[divider ]

Den billige yen får turister til at bruge penge i Japan

Flere udenlandske turister end tidligere besøger Japan på grund af den billige yen.

Japan er jo stadig stor udstrækning et kontant-samfund, og tilstrømningen af købelystne turister har markant øget behovet for kontante japanske pengesedler, skriver Wall Street Journal.


Tags

abe, atomkraft, basketball, fukushima, japan, nordkorea, olympisk, rodman, turisme, yen


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}