maj 2

Monju skal være alverdens fælles projekt

0  comments

Asger Røjle Christensen

Japans premierminister, Shinzo Abe, har i sin regeringstid gjort sig store bestræbelser på at sælge japansk atomkraft-teknologi i omverdenen.

Og på mandag vil han i Paris lave en aftale om, at franske og japanske forskere i fællesskab skal forsøge at redde de to landes ulyksalige projekter med at udvikle såkaldte hurtig-formerings-reaktorer – med afsæt i den japanske Monju-reaktor, som man stadig håber at genåbne.

Monju er i Abe-regeringens nye energiplan blevet omdøbt fra at være en japansk prototype til at være en fælles international forskningsplatform.

Det var egentlig meningen, at vi i samtalen i dagens Orientering på P1 også skulle have nået et spørgsmål og et svar om Japans generelle bestræbelser på at promovere sin atomteknologi efter Fukushima – og den hjemlige modstand mod disse bestræbelser. Men skype-forbindelsen drillede – læg mærke til, hvor elegant den dygtige Karen Hjulmand gør min sætning færdig, da jeg pludselig forsvinder.

Så Orientering-lytterne måtte nøjes med den sørgelige beretning om Monjus indtil videre ikke særligt glorværdige historie.

Samtalen begynder 30 minutter inde i udsendelsen.


Tags

abe, atomkraft, energi, frankrig, monju, orientering


Dette kunne måske også interessere dig?

On the road again

On the road again
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}