april 28

Kina fremlægger nye beviser for trøstekvinder og Nanjing-massakre

0  comments

Asger Røjle Christensen

Honjitsu no News – 28. april 2014

De kinesiske myndigheder har offentliggjort en række dokumenter fra det japanske kolonistyre i Jilin-provinsen i 1930’erne og 1940’erne. Dokumenter, som blev gravet ned ved krigens afslutning og siden fundet af kinesiske historikere.

Dokumenterne siges at indeholde detaljerede beretninger om, hvordan det kejserlige japanske militær var direkte involveret i trafikken med trøstekvinder, de unge piger fra især Korea og Kina, som blev tvunget til at prostituere sig for de japanske soldater ved fronten.

Og de skulle samtidig indeholde vidneudsagn fra japanske soldater om mord og voldtægter i forbindelse med erobringen af storbyen Nanjing i 1937. Beretninger, som ikke efterlader megen tvivl om, at ordet “massakre” bedst beskriver, hvad der foregik. Nogle japanske historikere bestrider, at der virkelig blev dræbt 300.000 civile i Nanjing, som det hævdes fra kinesisk side. Det er ikke utænkeligt, at de har ret i det. Men en massakre var der tale om. Det er der i dag endnu mindre tvivl om, end der var før.

Her er en grundig nyhed om de fundne dokumenter fra Irish Times.


Tags

kina, krigshistorie, nanjing, trøstekvinder, WW2


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}