november 11

Giv korrespondenterne en chance

0  comments

Asger Røjle Christensen

Jeg er med i det spændende projekt, korrespondenterne.dk, som i disse uger har gang i en storstilet og meget velforberedt crowdfunding-kampagne. Det er mig, der kommer frem, hvis I går ind på korrespondenternes hjemmeside og klikker på den allerøstligste lille nål.

Det er et initiativ, som jeg håber, at så mange som muligt vil bakke op – om muligt med penge.

Udlandsjournalistikken i Danmark har stået i stampe i årevis, konstaterer den gamle udlandsredaktør – og den risikerer at forvitre helt, hvis ikke der skabes basis for, at det atter kan lade sig gøre for engagerede og idealistiske journalister af alle aldre og afskygninger at etablere sig i et mere eller mindre fjernt udland, lære det samfund at kende indefra – og på dansk bidrage til danskernes viden og forståelse om dette samfund.

Jeg har intet imod breaking news, jeg har intet imod danske vinkler – men der skal også være plads til andet i den udlandsdækning, som danskerne præsenteres for. Her er korrespondenterne.dk et utroligt spændende initiativ, som har fået en række knalddygtige og erfarne folk til at stille op. Det fortjener at blive til virkelighed.


Tags

journalistik, korrespondenterne.dk, medier, udlandsdækning


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}