december 29

Fukushima: Ingen fosterskader – men megen frygt

0  comments

Asger Røjle Christensen

Enhver japaner er vokset op med børnebøger og skolebøger, som fortæller, hvordan atombomben i Hiroshima forårsagede fosterskader og vanskabte børn i stort antal.

Derfor er det ikke så sært, at mange unge familier i Fukushima er bekymrede over, hvad atomulykken for snart fire år siden på længere sigt får af konsekvenser for deres børn. De føler ikke, at de får hele sandheden at vide af myndigheder og læger, og de aner ikke, hvad de så skal tro på. Mange er så bekymrede, at det udvikler sig til en depression. Antallet af depressioner i Fukushima er langt højere end i resten af Japan.

I virkeligheden er der intet, der tyder på, at den radioaktivitet, der er undsluppet de nedsmeltede reaktorer under ulykken og i perioden siden dengang, har skabt eller vil skabe fosterskader og vanskabte børn. Der er unægteligt mange andre problemer i området, men det er ikke et af dem.

Derfor er det urimeligt, at frygt på mange måder har ramt den lokale befolkning hårdere, end radioaktiviteten har, skriver den behjertede Asahi-journalist i denne tankevækkende kommentar, som blev publiceret i november i år.

Jeg har også i dag skrevet en lille analyse på  www.forkant.nu om samme emne.

(Foto: Live Action Hero, Flickr/Creative Commons)


Tags

asahi, atomkraft, depressioner, fosterskader, fukushima, radioaktivitet


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}