december 10

Et valg for og imod personen Abe

0  comments

Asger Røjle Christensen

Det japanske underhus-valg på søndag er det mest personfikserede valg i Japan i lang tid.

Økonomien går mildest talt ikke særligt godt. Meningsmålingerne for premierminister Shinzo Abes regering er ikke så gode, som de har været. Og de upopulære sager hober sig op på den politiske kalender for næste år.

I den situation har Abe, som den dygtige, kyniske og pragmatiske politiker, som han har udviklet sig til være, fanget oppositionen med bukserne nede ved at udskrive et valg i utide, som den slet ikke var beredt på. Han har gjort det til en folkeafstemning om ham selv som regeringsleder og om hans såkaldte “abenomics”-politik som recept på en løsning af Japans økonomiske problemer. Meget tyder på, at han står til en kæmpesejr på søndag. Hans overraskelsesangreb er lykkedes.

Jeg fortalte lidt om personen og politikeren Abe i gårsdagens Orientering på P1. Der er tekniske problemer i begyndelsen af samtalen. Det var et eller andet, der skete i København, men man kan tydeligt høre, at jeg i situationen troede, at det var mig, der havde kludret i det med skype-forbindelsen. Undskyld den indledende forvirring.


Tags

abe, abenomics, Japanvalg, orientering, politik, valgkamp


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}