juli 18

Dansk hyldest til japansk Kierkegaard-forsker

0  comments

Asger Røjle Christensen

Den japanske Kierkegaard-ekspert, professor Jun Hashimoto, overrakte i denne uge seks eksemplarer af sit nylige værk om Søren Kirkegaards Nordsjællandsrejse til den danske ambassadør, Carsten Damsgaard, ved en lille ceremoni på den danske ambassade i Tokyo.

Værket er en dybfølt kærlighedserklæring til Kierkegaard og danskerne fra en mand, som har beskæftiget sig med emnet gennem et langt arbejdsliv. Jun Hashimoto, som i dag er pensionist efter en karriere som professor og dekan ved det teologiske fakultet ved Kwansei Gakuin-universitetet i Kobe, har lært sig dansk for at kunne læse Kierkegaard på originalsproget.

Professor Hashimoto er i dag en ældre mand. Han sagde ved ceremonien på ambassaden, at han er glad for, at han nåede at præsentere sit “livsværk” for Danmarks ambassadør.

Livsværket består af en japansk oversættelse af Kierkegaards skrifter krydret med professorens egne kommentarer og observationer. Han har på en af sine rejser til Danmark fulgt i Kierkegaards fodspor på hans rejse gennem Nordsjælland, og oplevet de samme steder, som filosoffen selv besøgte.

Professor Hashimotos bog udkom sidste år i anledning af 200-året for Søren Kierkegaards fødsel.


Tags

danmark, hashimoto, japansk, kierkegaard, kultur


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}