maj 27

Beklager – Ingen ferie til halv pris i Japan

0  comments

Asger Røjle Christensen

HONJITSU - Nyt fra Japan: Der har cirkuleret flere link på internettet med en fantastisk historie om, at det officielle Japan ville støtte en genfødsel af den totalt smadrede turismesektor i landet med kuponer, så man i opstartsfasen skulle kunne rejse gennem landet til halv pris. Det ville være et eventyrligt tilbud, hvis det var sandt – men det er det desværre ikke.

Problemet for udenlandske turister fra Danmark og andre lande er i første omgang at komme ind i landet, og her er Japan indtil videre yderst forsigtig med at lempe på de lukkede grænser. Først vil der blive åbnet for ”humanitære” indrejser, dvs genforening af splittede familier og den slags. Så bliver der åbnet for forrretningsfolk, studerende og forhåbentlig mediefolk.

Og først bagest i køen står turister – og allerbagest gruppeturister – som formodes at være en større smitterisiko i forbindelse med frygten for anden eller tredje covid-19-bølge, fordi de rejser mere rundt end forretningsfolk og studerende. Hvilket formentlig er rigtigt nok.

Nogle fagfolk vurderer, at man i oktober vil nå frem til at lukke de første turister ind over grænsen fra et land som Danmark, der aktuelt har fornuftigt styr på covid-19-spredningen hos sig selv, og som har pænt stor økonomisk betydning for Japan. Faktorer, der skulle tale til Danmarks fordel. Andre er mere forsigtige og siger ”inden for et år”.

Rygterne om rundhåndede støttebeløb til en genrejsning af turismesektoren er ikke grebet ud af luften. Der er den slags planer i spil, selv om ingen har sat konkrete beløb på endnu. Men disse planer retter sig naturligvis mod turister, som allerede befinder sig i landet, det vil sige indenlandske turister. Der er i øvrigt ikke tale om støttebeløb til de enkelte turister i form af kuponer, men om subsidiering af hoteller, transportselskaber og andre, så de kan sætte deres priser dramatisk ned.

Programmet er under planlægning og kommer tidligst i gang i juli måned. Hvis det går med det, som det er gået med andre covid-19-relaterede støttepakker fra den japanske regering i de senere måneder, bliver udbetalingerne i sidste ende forsinket af bureaukrati og indviklede ansøgninger. Den sene og usikre økonomiske kompensation til virksomheder, som er hårdt ramt af corona-krisen, er en afgørende faktor i den japanske regerings aktuelle styrtdyk i opbakning blandt vælgerne.

Læs avisen Nikkeis omtale af de japanske planer for genåbning af grænserne

Og læs nyhedsbureauet Jijis ditto


Tags

Corona, covid-19, grænselukning, honjitsu, indrejse, Japanrejse, rejser, støttepakke, turisme


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}