oktober 22

AP-chef i Nordkorea: Vestlige journalister vil kun have deres ideer bekræftet

2  comments

Asger Røjle Christensen

Gennem det seneste år har det amerikanske nyhedsbureau AP haft en redaktion i Nordkoreas hovedstad Pyongyang, hvorfra en lille tapper stab har forsøgt at give et billede af livet i det lukkede land med mere nærhed, end vestlige medier normalt er i stand til.

I et markant afskedsinterview med magasinet Foreign Policy giver redaktionens første leder, Jean Lee, udtryk for, at denne bestræbelse delvist er lykkedes – trods vanskelige forhold.

Men hun giver samtidig udtryk for stor bitterhed over for de kolleger i andre amerikanske og vestlige medier, som har beskyldt AP-redaktionen for blot at være Nordkoreas regimes nye propaganda-arm.

“Many Western journalists arrive in North Korea thinking the country is bizarre, everything is fake, and that the people are brainwashed robots, and look for things to support that impression”, siger hun i interviewet.

Hun har som AP-chef forsøgt at gøre det anderledes og komme tættere på nordkoreanerne i sin dækning. Respekt for det.

 


Tags

AP, medier, nordkorea, pyongyang


Dette kunne måske også interessere dig?

Nyt foredrag: Hokkaido

Nyt foredrag: Hokkaido
Kommentarer er meget velkomne

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Hej Asger,
    Jeg ved af nylig erfaring, hvor svært det er at få et reelt billede af tilstanden i landet, når man på ingen måde kan arbejde frit. Det spiller sikkert ind, at nordkoreanerne er ‘skuffede’ over vestlige mediers ensidige dækning. Men før vi får mulighed for at arbejde frit indenfor grænserne, og de slækker alvorligt på deres kontrolbehov, vil det sandsynligvis fortsætte.

  2. Hej Irene
    Tak for fin respons.
    Det er helt sikkert meget vanskeligt at arbejde som journalist i nordkorea, og det synes jeg også, at Jean Lee gør grundigt opmærksom på i interviewet.
    Men bedømt på de AP-ting fra det sidste år, som jeg har haft lejlighed til at se, er det faktisk lykkedes at få flere nordkoreanske ansigter og stemmer med i dækningen ved at være til stede hele tiden.
    Det er ikke politisk kritik af regimet, men det er små reportager og iagttagelser fra hverdagen, som bidrager til et mere nuanceret og mindre karrikeret nordkorea-billede.
    Det er værd at tage med – når situationen nu er så vanskelig, som du beskriver den.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}