HOPE TOURISM

R​ejse til Tohoku i september 2020

Hvem har lyst til sammen med mig at rejse ned langs Japans nordøstlige kyst i september 2020 og opleve områdets fascinerende natur, kultur, historie – og seje befolkning?


Vi skal se og opleve, hvilke fabelagtige ressourcer og hvilke eventyrlige fortællinger denne kyststrækning rummer. Det er hele tiden på baggrund af den katastrofe, der skete i 2011, hvor området blev ramt af en ødelæggende tsunami, der tog 19.000 menneskeliv. Men min rejse er en turistrejse, ikke en studietur. Vi skal ud på landet og have nogle gode oplevelser sammen - og undervejs møde et helt andet Japan end det, man møder ved de gængse rejsemål.

Vi rejser i en mindre gruppe på højst fjorten deltagere. Som programmet nedenfor viser, når at at komme rundt og opleve en hel masse, men tempoet er ikke så hårdt, at vi bliver stressede, og programmet er med vilje mindre presset, end det er ved mange andre grupperejser i Japan.

Der bliver afrejse fra København 10. september og hjemkomst 23. september. Regn med en pris på 27.500 kroner pr. deltager for fly, overnatninger, transport, entreer, velkomst- og afskedsmiddag samt mit honorar. Tillæg for enkeltværelse er 2500 kroner. Og børnerabat er 3000 kroner (for børn under tolv år).

Er du interesseret, så skynd dig at sende mig en email på arc@asgerrojle.com . Så hører du snarest fra mig.

Mange venlige hilsener fra en rejse- og fortællelysten Asger Røjle Christensen    (se præsentation nedenfor)

Nedenstående program opdateres løbende. Detaljerne i rejsen designes på basis af erfaringerne fra en tilsvarende rejse i sommeren 2019.

​"Generelt en fabelagtig tur ... - vi nyder dit arrangement, din dedikation og din præcision",  skrev en af deltagerne i sommerrejsen 2019 til mig bagefter. 

​"Denne tur får min varmeste anbefaling, fordi den først viste mig Japan med turistens øjne​, og derefter tog mig med ned langs den kyst, der blev ramt af tsunamien i 2011. Asger Røjle har indgående kendskab til Japan, og han gav indsigt i både katastrofens omfang og den utrolige genopbygning, der har fundet sted. Det var virkelig interessant", skrev en anden.

Tak for det.


HOPE TOURISM, Tohoku-rejse, september 2020

(Teknisk rejsearrangement: JTB Danmark)

​10. september, torsdag, 
​Afgang fra Kastrup Lufthavn til Narita-lufthavnen ved Tokyo


​11.september, fredagAnkomst til Narita-lufthavnen ved Tokyo

Sightseeing ved Edo-Tokyo-museet og indtjekning på hotel i Tokyo.

​Tre overnatninger ​i centralt beliggende hotel.


​12.september, lørdag​Udflugt til Nihon Minka-en, et frilandsmuseum i Kawasaki vest for Tokyo med hovedvægt på klassiske "minka"-huse, bondehuse, fra forskellige egne af landet.


Jeg tilbyder om aftenen at tage de interesserede med på en god og traditionel sushi-restaurant ved det gamle fiskemarked i Tsukiji.


​13. september, søndagFridag i millionbyen Tokyo


Jeg tilbyder at tage de interesserede med på en bådtur fra det gamle Tokyo (Asakusa med Sensoji-templet og Tordenporten) til det nye Tokyo (Odaiba med pariserhjul, Toyota-showroom og shopping)​14. september, mandagCheck-out (bagagen sendes til Sendai, feltfodspakning til tre overnatninger).


Vi tager lyntoget Shinkansen fra Tokyo til Hachinohe.


Vi har vores egen bus fra Hachinohe til vulkansøen Towada-ko.


To overnatninger på ryokan, Hotel Towadaso, med varme bade og traditionelt japansk egnskøkken.


15. september, tirsdag​Halvdagstur med bus langs Towada-søen. 

Undervejs en god vandretur ad en fint fremkommelig skovsti gennem det fantastiske landskab ved det brusende Oirase-vandløb med dets mange vandfald. I bestemmer selv, om vandreturen bliver kort eller lang.


Derefter afslapning ved hotellet og søen.


16. september, onsdag​Check-out. Egen bus til Hachinohe.


Derefter en tur med den berømte Sanriku-jernbane langs kysten sydpå til kystbyen Miyako. ​


Spadseretur langs den kyst, hvor det allermest berømte tsunami-foto er taget.


En overnatning på hotel i Miyako


​17. september, torsdag​Check-out. Spadseretur langs Jodogahamas klippestrand, et lille afsnit af den berømte Michinoku-sti langs Tohoku-kysten.


Togtur med Sanriku Railway fra Miyako til Kanaishi - og videre med et flot bjergtog og sidst dagen Shinkansen-lyntog.


Tre overnatninger på centralt beliggende hotel i Sendai, genforening med bagagen.


​18. september, fredag


​Tog- og busudflugt til den tsunami-ramte kommune Higashi-Matsushima, som jeg har besøgt mange gange i de sidste otte år. 


Dagen slutter med en sejltur blandt klippeøerne i den berømte Matsushima-bugt, traditionelt opfattet som et af de tre mest naturskønne steder i Japan.


​19. september, lørdagShopping, afslapning og sightseeing i storbyen Sendai.


Jeg tilbyder at tage de interesserede med til ​det historiske Nikka-whisky-distilleri i udkanten af byen, et sted med en ganske særlig historie.


​20. september, søndagCheck-out. ​Den store bagage sendes med fragtmand til Iwaki.


Med lyntoget Shinkansen og lokaltog, fra Sendai til Iwaki (via Koriyama).


Besøg ved Shiramizu Amidado-templet ved Iwaki.


Tre overnatninger på strandhotel i Iwaki.


​21. september, mandag​Rundtur i området omkring det ødelagte Fukushima-atomkraftværk for at se situationen med egne øjne.


​22. september, tirsdag​Besøg ved udendørs kunstmuseum ved Iwaki.


Afslapning ved stranden den sidste dag.


Afskedsmiddag om aftenen.


​23. september onsdag​Meget tidlig check-out. 


Direkte egen bus til Narita Lufthavn.


​Hjemrejse.

​Arrangør og rejseleder: Asger Røjle Christensen

​Asger Røjle Christensen er en erfaren journalist og forfatter. Han arbejder samtidig som rejseleder. Han har boet i Japan i ​tolv år af sit liv og har fulgt udviklingen i den del af verden i ​fyrre år. ​Han har mange iagttagelser og megen indsigt at dele ud af, mens han viser rundt i landet. ​

​Hans ambition er at give deltagerne i sine rejser mulighed for at se og opleve steder, som er smukke, spændende og interessante, og så give dem noget ekstra. Ekstra forståelse for kulturen, ekstra indsigt i historien, ekstra underholdende vinkler. ​På sine egne rejser er han begyndt at invitere danskere med "off the beaten track" til nye rejsemål, som til hverdag ikke er overrendt af turister.