HOPE TOURISM

Rejse til Tohoku, Japans ukendte nordøst

Hvem har lyst til sammen med mig at rejse ned langs Japans nordøstlige kyst næste sommer og opleve områdets fascinerende natur, kultur, historie – og seje befolkning?

Det var det område, der i 2011 blev ramt af en ødelæggende tsunami, der tog 19.000 menneskeliv og smadrede en landsdel. Min rejse vil tage sit afsæt i katastrofen, men det er ikke ”sort turisme”, hvor vi fokuserer på død og ødelæggelse. Jeg lægger mig tværtimod op ad gode folks initiativer inden for det, der kaldes ”hope tourism”. Vi vil selvfølgelig se på bestræbelser på genopbygning rundt omkring – men derudover handler det mest af alt om at minde os selv og verden om, hvilke fabelagtige ressourcer og hvilke eventyrlige fortællinger denne kyststrækning rummer, også fra tiden før 2011.

Den første rejse blev gennemført i juli 2019, og rejsen gentages i september 2020. Der bliver afrejse fra København 10. september og hjemkomst 23. september. Prisen bliver 27.500 kroner pr. deltager for fly, overnatninger, transport, entreer, velkomst- og afskedsmiddag samt mit honorar. Børnerabat 3000 kroner (for børn under tolv år) – og tillæg for enkeltværelse 2500 kroner.

Et program for turen, som det ser ud lige nu, kan læses her. Er I interesserede, så send mig meget gerne en email på arc@asgerrojle.com .

ANDRE KURSER OG REJSER

Jeg har god erfaring med at være kursusleder på studieture eller rejseleder på specialrejser i Tokyo, Japan eller Østasien. Og jeg nyder det. Jeg kan virkelig godt lide på den måde at formidle viden, forståelse og indsigt om et samfund i øjenkontakt med modtagerne, mens vi bevæger os gennem samme samfund, og spørgsmålene opstår undervejs. Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg håber på at få lejlighed til at udføre mange flere af den slags opgaver i de kommende år.

I øjeblikket er følgende kurser og rejser planlagt:

* Jeg skal i år 2020 på sjette år være rejseleder på adskillige rundrejser i Japan og Sydkorea med Albatros Rejser.

* Jeg laver meget gerne benarbejdet med at forberede program og indhold til studierejser – eller dele af studierejser – for andre, som kommer på disse kanter samt fungere som rejseleder på disse studieture. I de senere år har jeg blandt andet samarbejdet med grupper af tandlæger, læger og udenrigspolitisk interesserede.

Jeg har tidligere stået i spidsen for:

*  Adskillige efteruddannelseskurser i perioden fra 2009 til i dag for journalister i Tokyo, Seoul og Shanghai, blandt andet om “den digitale storby”, katastrofejournalistik og dækning af såvel Sydkorea som Nordkorea. Kurserne er i de senere år udbudt gennem mediekursus.dk .

*  Jeg har gennem fem-seks år været rejseleder på en hel række Japan-rejser for Albatros Travel. Blandt andet har jeg gennem Albatros stået i spidsen for en kunstrejse til Japan for kunstmuseet Arken samt læserrejser for Nordjyske og Politiken.

*  Håndtegnede rejser i eget regi, for eksempel en rejse i kirsebærsæsonen til “Asger Røjles Japan” i foråret 2018 samt mine “Hope Tourism”-rejser til Tohoku i juli 2019 og september 2020.

* Jeg har derudover arrangeret en række enkeltbesøg, rundvisninger og Japan-briefinger i Tokyo i forbindelse med studieture for danske erhvervsfolk, journalister, forskere, gymnasieelever, DR-praktikanter og andre.

Studieture til Japan skrues sammen

Jeg bor det meste af tiden i Tokyo og arbejder som journalist, forfatter, foredragsholder, kursusarrangør og rejseleder.

Jeg har beskæftiget mig med Japan i 35 år og har boet i landet i tolv år af mit liv. Jeg har efterhånden god erfaring i at sammensætte og lede studieture til Japan for grupper af danskere med vidt forskellige interesser, fokusområder og grader af seriøsitet.

Hvis I har behov for en studietur til Japan i en aktuel anledning, må I meget gerne tage ind i overvejelserne, om jeg eventuelt ville kunne hjælpe jer i den forbindelse.

ALBATROS PRÆSENTATION

Pæn præsentation på rejseleder-siden på Albatros’ hjemmeside, februar 2019:
(https://www.albatros-travel.dk/om-albatros/rejseledere)

Jeg er journalist og arbejder samtidig som rejseleder for Albatros. På fire-fem år har jeg haft næsten 30 rejser i Japan og Sydkorea. Inden da arrangerede jeg studieture i Japan. Jeg har boet i Japan i 11 år af mit liv og har fulgt udviklingen i den del af verden i 40 år. Så jeg har en masse iagttagelser, indsigt og inspiration at dele ud af, mens jeg bevæger mig rundt med en gruppe Albatros-gæster på japanske fortove og seværdigheder.

Jeg elsker følelsen af at præsentere deltagerne for steder, som er smukke, spændende og interessante, og så give dem noget ekstra. Ekstra forståelse for kulturen, ekstra indsigt i historien, ekstra underholdende vinkler på gængse turistmål. Det er min opgave at give en forklaring på ting, der kan virke sære og anderledes, men som alle sammen har en god forklaring.

Samtidig er det en tilfredsstillelse at få det praktiske ved en rejse til at virke og give mit bidrag til at at få mennesker med forskellige interesser og aldre til at have det godt og hyggeligt sammen. Man når en masse på alle Albatros’ rejser, men folk er på ferie, så det skal ikke foregå på en stresset måde. Det er jeg opmærksom på at undgå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *