Guld

Japan er fuld af udenlandske arbejdere – ikke alle lige lovlige

Mangel på arbejdskraft i den arbejdsdygtige alder er allerede et stort problem mange steder i Udkants-Japan. Og det problem vil kun blive værre i de kommende årtier.

Derfor er regeringen modstræbende i gang med at lempe på de stramme regler for indvandring på alle mulige områder. Der er særlige ordninger for sygeplejersker, IT-professionelle og bygningsarbejdere i forbindelse med De Olympiske Lege på vej.

Men virkeligheden er jo, at der allerede er mange udenlandske arbejdere i Japan – ikke alle lige lovlige. Nogle bliver i landet, efter deres studie- eller entertainer-visa er udløbet. Andre er kommet lovligt ind i landet som industripraktikanter, men tvinges til at arbejde under meget lidt lovlige vilkår, som ville være et uland værdigt.

Dette sidste problem har en reportergruppe fra Reuters i den forløbne uge publiceret denne her imponerende “special report” om. Jeg lover jer for, at der er mange japanere i de store byer, som ikke drømmer om, at den slags ting foregår i deres land.

Det fremgår af den lange artikel, som jeg linker til, at en af Abe-regeringens initiativer på dette område faktisk er at udvide den industripraktikant-ordning, der beskrives i artiklen.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *