Nyheder

Fukushima, en rejse til et herligt sted i Japan – oplev meget mere end en katastrofe

For ti år siden skete verdens næststørste atomkatastrofe i Fukushima i det nordøstlige Japan. Men Fukushima er ikke kun navnet på en katastrofe. Det er et fabelagtigt område med en spændende historie, en smuk natur og et sejt folkefærd.

Jeg har boet i Japan i 13 år af mit liv, og jeg har som reporter og kursusleder besøgt Fukushima mange gange i de sidste ti år. På basis af disse besøg har jeg skrevet bogen ”Fukushima – den dramatiske beretning om et herligt sted i Japan”, som udkommer 1. februar 2021.

Men jeg har ikke kun skrevet om Fukushimas mange skjulte perler. Jeg vil også gerne i anledning af bogen vise dem frem. Jeg har derfor skruet nedenstående ti-dages rundrejse i Fukushima sammen og inviterer jer med på den. Der bliver - hvis corona-udviklingen tillader det - to afrejser i løbet af år 2021, 18. maj og 2. november. Prisen er 23.500 kroner pr. deltager for fly, overnatninger, transport, entreer, velkomst- og afskedsmiddag samt mit honorar. Børnerabat 3000 kroner (for børn under tolv år) – og tillæg for enkeltværelse 2250 kroner.

Vi rejser i en mindre gruppe på højst fjorten deltagere. Et program for turen kan læses nedenfor. Kom med på en rejse til fabelagtige hjørner af Japan, som man ellers aldrig hører om. Er I interesserede, så send mig gerne en email på arc@asgerrojle.com .

Teknisk rejsearrangement:  JTB Danmark

Tirsdag 

18. maj/ 2. november

Afrejse fra Københavns Lufthavn med KLM

Onsdag 

19. maj/ 3. november

Ankomst til Tokyo.

Besøg ved Edo-Tokyo-museet.

Overnatning på hotel i bydelen Ryogoku

Torsdag 

20. maj/ 4. november

Med lyntog og lokaltog til Aizu-Wakamatsu. Besøg til fods ved Tsuruga-borgen.

Velkomstmiddag i lokalt izakaya. To nætter på centralt hotel.

Fredag 

21. maj/ 5. november

Heldagsudflugt i bus. Først den helt overvældende udsigt over Tadami-floden. Derpå et lokalt sake-bryggeri.

Og endelig et besøg ved den historiske samuraiskole Nisshinkan.

Lørdag

22. maj/ 6. november

Bustur fra Aizu-Wakamatsu til Fukushima By. Undervejs Hanitsu-helligdommen og den smukke Goshikinuma-sø samt mulighed for en vandring ved Azuma-vulkanens krater. To nætter på centralt hotel.

Søndag

23. maj/ 7. november

Fridag i Fukushima By. Der bliver tilbud om en udflugt til Minka-en, det lokale frilandsmuseum, samt et olympisk baseball-stadion. Om aftenen kan man smage den lokale sake, hvis man har lyst.

Mandag

24. maj/ 8. november

Togtur langs Fukushimas tsunami-ramte kyst, tæt forbi det ødelagte atomkraftværk. Besøg i byen Namie inden for det oprindeligt evakuerede område samt J-Village, som var hovedkvarter for oprensningen. To nætter på fin japansk kro med varme bade ved Iwaki.

Tirsdag

25. maj/ 9. november

Besøg ved det smukke og ældgamle tempel Shiramizu Amidado, en af Japans nationalskatte.

Afslapning ved kroens varme bade.

Onsdag

26. maj/ 10. november

Lyntog tilbage til Tokyo.

Tid til shopping, museumsbesøg og pakning.

Traditionel sushi som afskedsmiddag.

Overnatning på hotel i bydelen Ueno.

Torsdag

27. maj/ 11. november

Lyntog til lufthavnen .

Retur til Danmark med KLM.

Prisen er 23.500 kroner

Prisen er 23.500 kroner pr. deltager for fly, overnatninger, transport, entreer, velkomst- og afskedsmiddag samt mit honorar. Børnerabat 3000 kroner (for børn under tolv år) – og tillæg for enkeltværelse 2250 kroner.

Rejseleder

Jeg, Asger Røjle Christensen, vil selv fungere som rejseleder på rejsen. Jeg er journalist, forfatter, foredragsholder og rejseleder. Jeg har beskæftiget mig med Japan i tre et halvt årti og har boet i landet i 13 år af mit liv.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *