Artikler

Danser med robotter

Mellem alle de lumre små etablissementer i Tokyos lyserøde Kabukicho-kvarter ligger der en farvestrålende nybygget bygning, som på facaden reklamerer med, at her ligger den sagnomspundne “Robot Restaurant”.

Det med “restaurant” er det nu så som så med. Det meste af publikum smider den udleverede madpakke ud igen. Men tre gange hver aften opføres et hårdtpumpet og professionelt varieté-show over temaet “Mennesker og robotter”. I det afsluttende nummer danser søde bikinipiger med kæmpestore legetøjsrobotter, og det har betydet, at billeder fra stedet har været trykt i alverdens mandeblade.

Men i virkeligheden er det et pænt og anstændigt show for bedsteborgere med deres børn – i hvert fald sammenlignet med de fleste af de omliggende små scener.

PROSA Bladet bad mig lave en “anmeldelse” i håb om, at der var nogle sjove tekniske detaljer omkring de deltagende robotter. Teknisk var det nu knap så interessant, idet robotterne reelt var nogle store dukker, som sceneteknikere måtte støtte bagfra, så de ikke væltede under dansen.

Men en sjov reportage kom der ud af det. Den blev trykt i PROSA Bladets februar-nummer, men er først på nettet nu. Se side 30-32.

Related Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *