Kurser/Rejser

Foto: Hans Ravn

KURSER OG REJSER

Jeg har god erfaring med at være kursusleder på studieture eller rejseleder på specialrejser i Tokyo, Japan eller Østasien.

Og jeg nyder det. Jeg kan virkelig godt lide på den måde at formidle viden, forståelse og indsigt om et samfund i øjenkontakt med modtagerne, mens vi bevæger os gennem samme samfund, og spørgsmålene opstår undervejs.

Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg håber på at få lejlighed til at udføre mange flere af den slags opgaver i de kommende år.

 

I øjeblikket er følgende kurser og rejser planlagt:

* Jeg skal i foråret og sommeren 2016 være rejseleder på flere rundrejser i Japan (og nu også Sydkorea) med Albatros Rejser.

* I foråret er der gennem mediekursus.dk udbudt et spændende journalistisk efteruddannelseskursus med undertegnede som kursusleder om katastrofejournalistik, som kommer til at foregå i Tokyo og ved den tsunami-ramte kyst mod nordøst.

* Og jeg laver meget gerne benarbejdet med at forberede program og indhold til studierejser – eller dele af studierejser – for andre, som kommer på disse kanter.

 

Jeg har tidligere stået i spidsen for:

*  Seks efteruddannelseskurser for journalister i Tokyo, blandt andet om “den digitale storby” og om katastrofejournalistik, mellem 2009 og 2015. Læs her en kort omtale af det seneste kursus i november 2015 hos Pressens Uddannelsesfond med link til rapporter fra flere af deltagerne.

*  Jeg har været rejseleder på en hel række Japan-rejser for Albatros Travel. Blandt andet har jeg gennem Albatros stået i spidsen for en kunstrejse til Japan for kunstmuseet Arken samt læserrejser for Nordjyske og Politiken.

*  To forårsrejser i kirsebærsæsonen med Japanspecialisten i henholdsvis foråret 2014 og foråret 2015

* Et efteruddannelseskursus for journalister i Shanghai, “Mød kineserne”, oktober 2011

* Jeg har derudover arrangeret en række enkeltbesøg, rundvisninger og Japan-briefinger i Tokyo i forbindelse med studieture for danske erhvervsfolk, journalister, forskere, gymnasieelever, DR-praktikanter og andre.

 

Studieture til Japan skrues sammen

Jeg bor det meste af tiden i Tokyo og arbejder som journalist, forfatter, foredragsholder, kursusarrangør og rejseleder.

Jeg har beskæftiget mig med Japan i 30 år og har snart boet i landet i otte år af mit liv. Jeg har efterhånden god erfaring i at sammensætte og lede studieture til Japan for grupper af danskere med vidt forskellige interesser, fokusområder og grader af seriøsitet.

Hvis I har behov for en studietur til Japan i en aktuel anledning, må I meget gerne tage ind i overvejelserne, om jeg eventuelt ville kunne bistå jer i den forbindelse.

 

christensen group